AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.10 // 10.3.2021

"Toivon että pystyn auttamaan joukkuetta" - HJK-maalivahti Tånnanderin tavoitteet korkealla

"Toivon että pystyn auttamaan joukkuetta" - HJK-maalivahti Tånnanderin tavoitteet korkealla

Jakob Tånnander pelasi viime kauden lainalla Hakassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruotsalaismaalivahti Jakob Tånnander tuli HJK:n riveihin tammikuussa 2020 kasvattajaseuransa Malmö FF:n riveistä, jossa hän pelasi akatemiajoukkueissa sekä lainalla kolmannella sarjatasolla pelanneessa Lund BK:ssa.

Viime kauden 20-vuotias Tånnander pelasi lainasopimuksella FC Hakassa ja vakuutti HJK:n urheilujohdon käyttämään sopimuksen option.

– Olen maalivahti, joka pitää jalalla pelaamisesta. Haluan olla aktiivinen pelin rakentamisessa. Se on tärkeää täällä HJK:ssa, koska torjuttavia laukauksia ei tule niin paljon, kertoo Tånnander roolistaan.

– HJK:ssa voit olla ilman toimintaa 90 minuuttia, mutta sitten loppuminuuteilla tulee se vastustajan paikka. Silloin on pystyttävä 100% suoritukseen. Se on aivan eri asia, kun laukauksia tulee joka viides minuutti, kuvailee Tånnander HJK:ssa pelaamisen eroa verrattuna muihin joukkueisiin.

Pukukopissa Tånnander on puhelias ja kuvailee itseään sosiaaliseksi kaveriksi, joka haluaa osallistua keskusteluihin.

– Joskus se on hieman vaikeaa, kun puhe ympärillä on suomeksi, joten yritän vain napata joitain fraaseja. Olen ollut Suomessa jo jonkin aikaa, ja homma alkaa sujumaan jo paremmin, naurahtaa Tånnander.

Tavoitteiden suhteen Tånnanderilla ei ole epäselvyyttä.

– Haluan että voitamme liigan ja pääsemme Euroopassa lohkovaiheeseen. Omalta osaltani toivon, että pystyn auttamaan joukkuetta kaikin tavoin.

– Joukkue toimii hyvin! Joitain uusia pelaajia on tullut, mutta hienoa huomatta, että viime kaudelta tuttu hyvä ilmapiiri on tallella. Uskon, että se oli yksi niistä asioista, jotka johtivat menestykseen. Toivottavasti saamme sen säilymään myös tällä kaudella, päättää Tånnander.

Lisää uutisia