AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 6.3.2021

"Ei mitään hävittävää" - SJK Akatemia valmis haastamaan SJK:n

"Ei mitään hävittävää" - SJK Akatemia valmis haastamaan SJK:n

SJK Akatemia on pelannut vahvasti Kakkosen Cupissa. (Kuva: SJK)

Suomen Cupissa pelataan lauantaina "seuran sisäinen" ottelu, kun SJK Akatemia haastaa SJK:n neljännesvälieräottelussa.

SJK Akatemia lähtee neljännesvälieräotteluun selvänä altavastaajana, mutta tilanne olisi ollut sama myös mitä tahansa muuta Veikkausliigan joukkuetta vastaan. SJK Akatemian 18-vuotias poikien maajoukkuepalaaja Kaarlo Rintamäki on tästä huolimatta varsin innostunut tulevasta ottelusta.

– Onhan se aika hauskaa päästä pelaamaan edaria vastaan. Eihän meillä tässä ottelussa oikein ole mitään hävittävää, kun totta kai edarin pitäisi ottelu voittaa. Toivottavasti päästäisiin vähän yllättämään heitä, Rintamäki naureskelee Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Vaikka SJK:lla ja SJK Akatemialla on farmisopimus, joukkueiden pelitavat ovat silti toisistaan melko poikkeavat. Akatemia ei saa siis juuri apuja SJK:n pelitavan tuntemisesta, mutta Rintamäki uskoo silti, että yllätys on aidosti mahdollinen.

– Varmasti meidän parhaita aseitamme tulee olemaan nuoruuden into ja kova näyttämisen halu. Pelataan omaa peliä niin kuin osataan. Jos saisimme otteluun hyvän alun ja pääsisimme heti iskemään, niin ei sitä tiedä mitä tapahtuu!

SJK:n edustusjoukkueen valmennuksen kannattaakin olla erityisen tarkkana, etteivät Akatemian nuoret lupaukset pääse yllättämään. Rintamäen mielestä edustusjoukkueen valmennuksen kannattaa muutenkin seurata silmä kovana Akatemian otteita, sillä joukkue kuhisee nuoria tulevaisuuden lupauksia.

– Meidän koko joukkuettamme kannattaa seurata tarkasti. Meillä on niin lupaavia pelaajia, että koko jengi kannattaa laittaa seurantaan, Rintamäki päättää.

SJK Akatemia - SJK Wallsport Areenalla lauantaina 6.3. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia