AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.09 // 2.3.2021

Markus Halsti yrittää kokemuksellaan auttaa nuorempia – ”Olen joukkueen isähahmo”

Markus Halsti yrittää kokemuksellaan auttaa nuorempia – ”Olen joukkueen isähahmo”

Markus Halsti palasi viime kaudella HJK:hon. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kesänä paluun HJK:hon ja Veikkausliigaan tehnyt Markus Halsti on joukkueen kokenein ja vanhin pelaaja. Mittavan uran ulkomaan kentillä tehneellä Halstilla on edelleen nälkää menestyä ja voittaa.

FC Viikinkien kasvatti pelasi HJK:ssa viisi kautta ennen siirtymistään ulkomaille. Halsti pelasi muun muassa Ruotsissa, USA:ssa ja viimeksi Tanskassa. Nyt hän antaa kokemuksensa nuorempien pelaajien käyttöön HJK:ssa.

– Olen jengin vanhin ja kokenein, joten yritän jeesata näitä nuorempia tässä rinnalla. Yritän tuoda heille sitä, mitä olen oppinut tässä vuosien varrella, kertoo Halsti roolistaan HJK:n sivuilla.

– Pelinäkemys, rauhallisuus ja leadership ovat vahvuuksiani, ja niitä minulta totta kai myös odotetaan.

– Pukukoppipelaajana olen ihan mielettömän hauska, mielettömän hyvät läpät! – ainakin omasta mielestäni, virnuilee Halsti.

– Tämä on vähän klisee, mutta olen vähän niin kuin joukkueen isähahmo. Se tulee aika luontaisesti, että katson vähän muiden perään, miten kaikki toimii, ja jos pelaajilla on jotain, välitän sen tiedon ylöspäin valmennukselle.

Tavoitteet pelaajilla ovat yhteneväiset joukkueen tavoitteiden kanssa.

– Omalta osaltani haluan tietysti pelata niin monta peliä kuin pystyn, eli aina kun Klubi pelaa, niin olisin kentällä. Ja voittaminen on aina hauskaa, se on se miksi tätä hommaa tekee ja sen eteen haluaa tehdä kaikkensa.

– Kun HJK:ssa pelaa, voittaminen aina tavoitteena. Se tarkoittaa, että haluamme voittaa kotimaisen liigan ja Suomen Cupin. Kovaa se tulee olemaan, mutta se on tavoite. Ekstrana tulevat sitten Eurooppa-pelit. Tavoite on siellä totta kai, että pääsisimme lohkovaiheeseen.

HJK:n joukkue kaudella 2021 on Halstin mielestä todella monipuolinen.

– Tämä on monimuotoinen joukkue. Meillä on tosi hyvä mix! On vanhempia pelaajia mutta myös tosi paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Meillä on taitavia kavereita ja fyysisiä kavereita, meillä on kaikkea tässä jengissä, kehuu Halsti.

– Tärkeä asia on tietysti, miten tämä saadaan toimimaan, kun on vähän ulkomaalaisia ja suomalaisia… Tosi jännittävä mix, jolta voi odottaa tosi paljon. Tältä pelaajistolta voi odottaa hyviä pelejä, kiteyttää Halsti.

Lisää uutisia