AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.08 // 27.2.2021

Hakan Auvinen haluaa löydä kunnolla läpi - "Haluan ottaa johtavaa roolia puolustuksessa”

Hakan Auvinen haluaa löydä kunnolla läpi - "Haluan ottaa johtavaa roolia puolustuksessa”

Eero-Matti Auvinen hamuaa isoa roolia Hakassa. (Kuva: Jukka Jaskara)

FC Haka sai joukkueeseensa tutun paluumuuttajan, kun vuosina 2015-16 koskilaisseuraa edustanut Eero-Matti Auvinen teki talvella sopimuksen Hakan kanssa. Veikkausliigaa aiemmin VPS:ssa ja HIFK:ssa pelannut Auvinen haluaa tällä kaudella nousta isoon rooliin.

Janakkalan Pallon kasvatti liittyi Hakaan vuonna 2015 ja pelasi valkopaidoissa kaksi kautta. Sen jälkeen tie vei AC Ouluun, VPS:aan ja HIFK:hon ennen kuin hän palasi täksi kaudeksi piippujen juurelle.

- Ensimmäisenä vuonna meni paljon aikaa intissä ja pyörin lähinnä A-junioreiden kanssa. Toisen kauden ensimmäinen puolisko meni itseltä hyvin. Pääsin pelaamaan paljon ja onnistuin hyvin.

- Kesän edetessä vastuu väheni syystä tai toisesta. Myös joukkueella oli vaikeata. Onneksi emme pudonneet, mutta ei sekään hirveän kaukana ollut, Auvinen kertaa Valkeakosken Sanomissa ensimmäistä visiittiään Hakassa.

24-vuotias toppari on kartuttanut kokemusta liigakentiltä kolmen edelliskauden ajan ja pyrkii ottamaan ison askeleen tulevalla kaudella.

- Haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, lyödä itseni läpi hyväksi liigatason pelaajaksi ja ottaa johtavaa roolia puolustuksessa. Tähän asti olen ollut niin sanottu peruskaveri, Auvinen miettii.

Haka kohtaa lauantaina KuPS:n vieraskentällä. Ottelu alkaa kello 14.45.

Lisää uutisia