AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 26.2.2021

"Halusin tulla tänne" - ​Teemu Penninkangas palaa Lahteen Irlannista

"Halusin tulla tänne" - ​Teemu Penninkangas palaa Lahteen Irlannista

Teemu Penninkangas tuo rutkasti kokemusta FC Lahdelle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja puolustaja Teemu Penninkangas ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Kaudella 2019 Lahdessa pelannut puolustaja palaa Mastokaupunkiin Irlannin pääsarjaseura Sligo Rovers FC:sta.

Penninkangas aloitti uransa Alavudella ja pelasi loput juniorivuotensa Seinäjoella. Hän oli mukana nostamassa Seinäjoen Jalkapallokerhoa liigaan ja voitti SJK:n kanssa mestaruuden ja Suomen Cupin lisäksi liigahopeaa ja -pronssia. Seinäjoelta Penninkangas siirtyi Tampereelle Ilveksen riveihin, jossa hän voitti liigapronssia. Kaudella 2018 Penninkangas oli Interin mukana voittamassa jälleen Cup-mestaruutta. Turusta Penninkangas siirtyi Lahteen, josta hän jatkoi Irlannin pääsarjaan Sligo Roversin riveihin. Irlannissa Penninkangas pelasi 13 ottelua.

FC Lahdessa Penninkangas on pelannut 24 liigaottelua ja on viimeistellyt niissä yhden maalin. Penninkankaalla jäi edellisestä Lahti-visiitistään hieman hampaankoloon, sillä vuosi oli ainoa, jolloin puolustaja ei ole voittanut europaikkaa. Nyt hän kertoo tulleensa korjaamaan tuon epäkohdan.

- Lahteen oli helppo palata ja halusin tulla tänne, koska seura on tuttu ja täällä on minulle tuttuja ihmisiä entuudestaan. Tietysti olisin mielelläni jatkanut ulkomailla, mutta tässä maailmantilanteessa kaikkialla on haastavaa ja epävarmaa, joten tuttu paikka helpottaa. Viimeksi, kun olin Lahdessa, emme saavuttaneet europaikkaa, joten korjataan nyt sekin samalla, Penninkangas aloittaa.

Penninkankaan Irlannissa pelaama kausi oli hänelle opettavainen. Hän koki, että oli ensimmäistä kertaa päässyt pois omalta mukavuusalueeltaan. Irlannin vuosi kehitti häntä ihmisenä paljon, mutta myös jalkapalloilullisia oppeja tarttui miehen matkaan.

- Se oli hyvä retki. Minulle se oli ensimmäinen vuosi ulkomailla ja kehityin henkisellä puolella paljon, kun poistuin mukavuusalueeltani. Peli oli hyvin fyysistä brittifutista ja tempo oli kovempi. Irlannissa kaikki joukkueet prässäsivät hyvin aggressiivisesti, joten puolustuspäässä ei ollut aikaa pitkille kierrätyksille puolustajalta toiselle. Aikaa oli huomattavasti vähemmän ja opin pelaamaan paremmin kiireen kanssa.

- Vaikka Sligo Rovers saavutti europaikan, oli siellä koronarajoitusten johdosta rahat hyvin vähissä ja kaikille ulkomaalaispelaajille tarjottiin ei-oota. Palaan Lahteen kuitenkin hyvillä fiiliksillä, vaikka koronan takia Irlannista jäikin vähän hampaankoloon, Penninkangas kertoo.

Penninkangas on pelannut Veikkausliigassa jo komeat 115 ottelua. Otteluissa on syntynyt kuusi täysosumaa.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia