AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.08 // 25.2.2021

Hakan Friberg: ”Olemme pystyneet puolustamaan hyvin”

Hakan Friberg: ”Olemme pystyneet puolustamaan hyvin”

Niklas Friberg harmitteli Suomen Cupista putoamista. (Kuva: Jukka Jaskara)

FC Hakan taival Suomen Cupissa päättyi alkulohkoon, mutta putoamisesta huolimatta Hakan pelaamisessa oli paljon positiivisia merkkejä. Toppari Niklas Fribergin mukaan erityisesti puolustuspelaaminen on ottanut askeleita eteenpäin.

Haka aloitti Suomen Cupin voittamalla IFK Mariehamnin selvästi 3-0, mutta taipui sen jälkeen sekä FC Interille että FC Hongalle 0-1. Inter eteni lohkosta jatkoon puhtaalla pelillä ja Honka kasasi neljä pistettä sijoittuen toiseksi.

- Totta kai harmittaa, että putosimme cupista, sillä tavoitteena oli mennä jatkoon. Tappiot olivat pienten marginaalien pelejä. Ensimmäinen peli oli meiltä tosi hyvä, Honkaa vastaan on aina vaikea pelata ja Interiä vastaan vaikutti se, että pelasimme vajaalla. Harmi, että Inter sai tehtyä erikoistilanteesta maalin, ja alivoimalla on aika vaikea luoda paikkoja ja tehdä maaleja. Joukkue osoitti kuitenkin hyvää työmoraalia. Ensimmäinen oli täysin meidän pelimme ja kahdessa seuraavassa pystyimme pistämään hyvin kampoihin, mutta ne ratkesivat pieniin marginaaleihin, Friberg niputti Suomen Cupin annin seuran verkkosivuilla.

Putoamisesta huolimatta Hakan aggressiivinen, aktiivinen ja rohkea peli-ilme herättivät optimistisuutta tulevaa Veikkausliigakautta ajatellen. Haka aiheutti vastustajilleen harmaita hiuksia prässäämällä kovaa ylhäältä ja myös puolustuspelaaminen oli vakaata eivätkä vastustajat päässeet juuri maalipaikoilla juhlimaan.

- Olemme pystyneet puolustamaan hyvin. Otamme rohkeasti heti ylhäältä kiinni ja prässäämme korkealta. Koko joukkueen puolustuspelaaminen on kehittynyt. Kun saamme riistoja vastustajan päädyssä, niin meillä on samalla lyhyempi matka hyökätä. Puolustamme rohkeasti eteenpäin, Friberg pohti.

Lisää uutisia