AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 22.2.2021

"Uskoimme vaikeuksista huolimatta itseemme" - jatkopaikka cupissa tärkeä asia Hongalle

"Uskoimme vaikeuksista huolimatta itseemme" - jatkopaikka cupissa tärkeä asia Hongalle

IFK Mariehamn ja Honka päätyivät tasapeliin. (Kuva: IFK Mariehamn)

FC Honka haki jännittävien vaiheiden jälkeen jatkopaikan Suomen Cupissa 2-2-tasapelillä IFK Mariehamnia vastaan.

Ottelun alku oli Hongalle haastava. Kotijoukkue pääsikin siirtymään johtoon jo ottelun seitsemännellä minuutilla. Tehe Olawale sai pallon rangaistusalueen sisälle, ja viimeisteli sen ohi Tim Murrayn. Honka oli lähellä tasoittaa ottelun vartin pelin kohdalla. Dani Hatakan pusku suuntautui kuitenkin maalin katolle.

Muutama minuutti myöhemmin keltamustat juonivat tasoitusmaalin komealla tavalla. Edmund Arko-Mensah ja Duarte Tammilehto tekivät esityön, Darren Smith antoi ratkaisevan syötön, ja Nasiru Banahene laukoi pallon etukulmasta ohi Oskari Forsmanin.

Avausjaksolla paikat jäivät molemmissa päissä vähiin. Ennen taukoa nähtiin kuitenkin vielä yksi osuma. 44. peliminuutilla pallo ajautui vapaaksi jääneelle Elias Mastokankaalle, joka pääsi nokikkain Murrayn kanssa ja vei kotijoukkueen 2-1 johtoon juuri ennen taukoa.

Honka tuli toisen nelivitosen alkuun lujaa, mutta huippupaikkoja se ei saanut luotua. Ottelun ratkaisuhetket nähtiin viimeisen kympin aikana. 82. minuutilla Vahid Hambo pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta Murray sai käden pallon tielle ja piti Hongan pelissä mukana.

86. minuutilla Niilo Saarikivi nousi vahvasti kahden IFK-pelaajan välistä ja sai pelattua pallon huippupaikkaan Rui Modestolle. IFK-puolustus ehti kuitenkin juuri ja juuri blokkaamaan tilanteen kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Saarikivi laukoi vain hieman maalin ylitse.

Lisäajan toisella minuutilla Hongan taistelu lopulta tuotti tulosta. Konsta Rasimus puski Kaufmannin lähettämästä kulmapotkusta, ja Juan Alegria ohjasi palon rinnallaan verkkoon. Näin loppulukemiksi kirjattiin 2-2, ja Honka nappasi lohkon kakkossijan, sekä paikan Suomen Cupin neljännesvälieriin.

– Täytyy myöntää, ettei peli mennyt suunnitelmamme mukaan. Totta kai meidän täytyy antaa kunniaa myös vastustajalle. Heillä ei ollut tuloksellisia paineita ja he pelasivat todella kovalla taisteluasenteella. Uskoimme vaikeuksista huolimatta loppuun asti itseemme, taistelimme ja tulimme vielä tasoihin. Se on erittäin positiivinen asia, jonka voimme ottaa tästä pelistä mukaan, täyden ysikymppisen uurastanut Kaufmann kommentoi ottelun jälkeen.

– Seuraavassa ottelussa emme voi päästää noin helppoja maaleja. Olemme kuitenkin vielä kauden alkuvaiheessa. Meidän täytyy analysoida jokainen ottelu huolella ja löytää ratkaisut asioihin, joissa meillä on vielä kehitettävää. Olemme vielä matkalla kohti parhaimpaamme, mutta selvästi oikealla tiellä, hän päättää.

Lisää uutisia