AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 21.2.2021

KTP kukisti MYPA:n 5-1 - tuntumaa myös nuorille pelaajille

KTP kukisti MYPA:n 5-1 - tuntumaa myös nuorille pelaajille

Kuva: Juha Tamminen

KTP palasi harjoitusotteluiden pariin kohtaamalla rakkaan paikallisvastustajansa MYPA:n talvisella Arto Tolsa Areenalla.

Alun perin KTP:n oli tarkoitus peluuttaa tässä ottelussa nuoria ja vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia. KTP:n ja HJK:n välisen Suomen Cupin pelin siirryttyä koronan takia lauantailta myöhempään ajankohtaan, avautui KTP:lle kuitenkin mahdollisuus käyttää koko edustusjoukkuettaan.

KTP:n avauskokoonpanon mielenkiintoisin yksityiskohta oli kapteeni David Ramadingayen siirtäminen 10-paikalle kärjen taakse. Tehojen puolesta ratkaisu vaikutti toimivalta, sillä Ramadingaye teki ottelun ensimmäisen maalin jo 16. minuutilla Matias Tammisen röyhkeän pallonriiston ja tarkan syötön jälkeen. MYPA ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta, vaan painoi pelin tasoihin Jussi-Pekka Rämän komealla vapaapotkumaalilla vain viisi minuuttia myöhemmin.

MYPA ei päästänyt KTP:tä helpolla, mutta lopulta joukkueiden välinen tasoero tuli esiin MYPA:n puolustuspään virheissä, joista KTP rankaisi kahdesti ensimmäisen puoliajan lopulla. Tauolla tulostaululla komeilivat siis 3-1-lukemat ja maalintekijälistalla koko KTP-hyökkäyksen ylin kolmikko David Ramadingaye, Anton Eerola ja Matias Tamminen.

Toisella puoliajalla KTP otti pelinhallinnan tiukasti itselleen, ja tauolla Anton Lepolan tilalle maalille tullut Pyry Piirainen jäi lähes työttömäksi. KTP loi paikkoja toisensa perään, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Puoliajan ainoat maalit tulivat lopulta parin minuutin sisään, kun David Ramadingaye upotti rangaistuspotkun tunnin kohdalla, ja heti perään Antti Mäkijärvi viimeisteli loppulukemat 5-1 kauden avausmaalillaan.

Nuorista edustusjoukkueen ulkopuolisista pelaajista kentällä nähtiin Juuso ja Jasper Kostian sekä Eelis Silvo, Aapo Hyppönen, Aarno Rämä että Nico Borg, joista jokainen täytti paikkansa.

KTP: Anton Lepola (45´ Pyry Piirainen), David Ramadingaye (76´ Nico Borg), Matias Lindfors (76´Juuso Kostian), Johannes Laaksonen (64´ Kimi Kolsi), Asier Arranz (76´ Eelis Silvo), Ivan Vasiljevic (45´Aarno Rämä), Matias Paavola, Thomas Agyiri (76´ Jasper Kostian), Anton Eerola (45´ Antti Mäkijärvi), Niklas Leinonen, Matias Tamminen (64´ Aapo Hyppönen)

Lisää uutisia