AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 20.2.2021

"Tämä oli meille hyvä opetus" - Zeneli pettyi FC Lahden tappioon

"Tämä oli meille hyvä opetus" - Zeneli pettyi FC Lahden tappioon

HIFK puristi lopussa voittoon FC Lahdesta. (Kuva: Riku Laukkanen)

FC Lahti kärsi 0-1-tappion Suomen Cupin karsinnan viimeisellä ottelukierroksella vierasottelussa HIFK:lle. Kuuman ottelun ainokaisen niittasi kotijoukkueen nuori Jeremiah Streng.

Ottelun suuret panokset näkyivät heti ensiminuuteilla ja ottelusta muodostui keskikenttien taistelu. Kumpikaan joukkue ei kyennyt hallitsemaan palloa pitkään, vaan joukkueet riistivät palloa vuoronperään toisiltaan, välillä varsin kovin ottein. Samalla myös joukkueiden tunteet kuumenivat useaan otteeseen.

HIFK tarvitsi voiton ja se haki ottelun lopussa maalia riskillä. Kotijoukkue rankaisikin viimeisen kymmenminuuttisen aikana luomastaan maalipaikasta. Sakari Mattila keskitti erikoistilanteen jälkitilanteesta ja Streng puski pallon vastustamattomasti verkkoon. Lopussa Lahti sai luotua hieman painetta, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin mustapaidat eivät päässeet. Täten pisteet jäivät Helsinkiin.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen pettynyt. Hän kertoi, että joukkueen taktisessa kurinalaisuudessa on vielä runsaasti parantamisen varaa. Zenelin mukaan tämän päiväinen ottelu oli koko joukkueelle hyvä paikka oppia.

- Minua harmittaa hyvin paljon joukkueen ja pelaajien puolesta. Olemme tehneet kovasti töitä viimeiset seitsemän viikkoa ja menneet kovaa. Osittain se väsymys ehkä näkyi, mutta emme voi mennä sen taakse. Tämänlaisessa pelissä pitää olla luonnetta ja sydäntä raapia vähän extraa itsestään. Tietyissä kaksinkamppailuissa ja tietyissä tilanteissa jäimme tänään kakkoseksi. Se näkyi valitettavasti myös lopputuloksessa.

- Meidän olisi pitänyt pystyä hallitsemaan kylmästi pelitapahtumia, mutta nyt me turhauduimme liian usein. Tämä oli meille hyvä opetus. Tämä oli meille askel taaksepäin, mutta nyt otamme opiksemme ja menemme kaksi askelta eteenpäin ja tulemme vahvempana takaisin, Zeneli summasi erittäin pettyneenä.

FC Lahden jatkopaikka riippuu KTP:n ja HJK:n välisen ottelun tuloksesta. Lahti etenee HJK:n tappiolla puolivälieräkarsintaan, muut tulokset tiputtavat Lahden jatkosta.

Lisää uutisia