AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 20.2.2021

​SJK varmisti jatkopaikan cupissa - "Isoin asia oli mentaliteetti kentällä"

​SJK varmisti jatkopaikan cupissa - "Isoin asia oli mentaliteetti kentällä"

SJK kukisti Ilveksen selvin numeroin. (Kuva: SJK)

SJK otti maukkaan 3-0 voiton Ilveksestä ja etenee Suomen cupin neljännesvälieriin. Voitto oli maukas siksi, että SJK ei ole viime vuosina voittanut keltanuttuja 14 edelliseen otteluun.

Peli alkoi vauhdilla, ja molemmat joukkueet saivat vapaapotkut hyvilltä etäisyyksiltä jo parin minuutin pelin jälkeen. Panokset näkyivät ottelussa muutenkin, ja välillä nähtiin kovia taklauksia sekä pieni torikokouksia.

SJK sai erinomaisen paineen Ilveksen maalille, kun puolituntia oli täyttymässä. Sen paineen jälkeen nähtiin myös ensimmäinen maali, kun Tero Mäntylä käynnisti hyökkäyksen puolustuksesta. Pallo Murilolle laitaan ja tämä keskitti takatolpalle Gustaf Backalidenille. Backalidenin voimakas pusku tuli aivan maaliviivan eteen takatolpalle ja siellä Joonas Lepistö pääsi laittamaan sen sisään. Hieno joukkuemaali ja ansaittu johto SJK:lle. Tauolle mentiin myös samoissa 1-0 luvuissa.

SJK oli tehdä välittömästi puoliajan alkuun maalin. Daniel Håkans spurttasi päätyviivalle asti pallon kanssa ja syötti takaviistoon Lepistölle. Tämän sijoitus meni kuitenkin hieman ohi takatolpan väärältä puolelta.

Toista maalia saatiin odottaa ottelun viimeiselle puoliskolle. Murilo ja Emmanuel Ledesma nousivat yhtä vauhtia vasenta laitaa, ja Murilo syötti pallon viereen Ledesmalle. Ledesma löyti tilaa takakulmasta ja sijoitti oallon tolpan juureen. Peliä oli pelattu 69 minuuttia.

80. minuutin kohdalla SJK sai kulmapotkun, ja siitä Cristhian Valencia oli puskea 3-0 maalin, mutta Ilveksen maalissa Rasmus Leislahti esitti huikean torjunnan aivan alakulmasta, tolpan juuresta. Torjunnan jälkeen Ilves sai pienen paineen SJK:n maalille, mutta tilanne kestettiin.

Muutama minuutti ennen loppua nähtiin ikävä tilanne, kun Ilveksen kapteenina toiminut Felipe Aspegren ajoi törkeästi Cristhian Valenciaa nilkoille ja sai suoran punaisen. Entinen SJK-pelaaja Aspegren omaa kaksoiskansalaisuuden, joten tilanteessa oli kaksi kolumbialaista vastakkain. Valencia jouduttiin taluttamaan vaihtoon.

Vaihdosta sisään tulleet Tuco ja Denys Oliinyk ehtivät olla kentällä vain pari minuuttia, kun Tuco vapautti Oliinykin maalintekoon. 3-0 kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa.

- Tosi ison työn joukkue teki. Muutettiin ryhmitystä ja paljon muutosta oli viikolla, mutta todella hyvin joukkue reagoi siihen, SJK-luotsi Jani Honkavaara iloitsi.

- Paljon oli uusia asioita, mutta hyvin pelaajat ne omaksuivat. Isoin asia oli kuitenkin mentaliteetti, joukkue näytti hyvältä kentällä.

Lisää uutisia