AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 20.2.2021

"Lohkovoitto kolmella voitolla on kova suoritus" - KuPS vakuuttavasti jatkoon cupissa

"Lohkovoitto kolmella voitolla on kova suoritus" - KuPS vakuuttavasti jatkoon cupissa

Jiri Nissinen pamautti voittomaalin KuPS:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura päätti Suomen Cupin lohkovaiheen voitokkaasti. Päätöskierroksen ottelussa KuPS nujersi AC Oulun maalein 1-0 (0-0).

Ottelu alkoi kuopiolaisittain vahvasti. KuPS hallitsi palloa suvereenisti, mutta AC Oulun tiivis puolustus esti keltapaitoja pääsemästä huippupaikoille.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä jaksolla oli KuPS:n Santeri Haarala. Kuudennella peliminuutilla Haarala loi itselleen vetopaikan, mutta tulinen laukaus pysähtyi oululaisten maalin poikkipuuhun. Oululaiset tyytyivät puolustamaan syvällä ja KuPS pääsi pyörittämään peliä varsin vapaasti. Maalipaikoille murtautuminen oli kuitenkin liki mahdottomuus vahvasti puolustanutta vierasjoukkuetta vastaan.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli myrskyn lailla. Toista puoliaikaa oli pelattu vasta puolisen minuuttia, kun Anton Popovits nosti pallon oikealla laidalla pystyyn ampaisseelle Saku Savolaiselle. Savolaisen kova ja matala keskitys tavoitti maalin edestä Santeri Haaralan, jonka ohjauksen eteen venyi kuitenkin AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen. Pennasen epäonneksi irtopalloon ennätti ensimmäisenä Jiri Nissinen, joka tälläsi voimalla pallon etunurkasta sisään ja KuPS:n 1-0 johtoon.

Toinen puoliaika pelattiin hyvin samankaltaisella kaavalla, kuin avausjaksokin. KuPS hallitsi ottelun tapahtumia ja kontrolloi peliä, joskin vieraat aktivoivat hieman omaa pelaamistaan tappioasemassa. KuPS:n maalissa Otso Virtanen selvisi ottelusta ilman yhtään kunnollista torjuntaa.

KuPS:lla oli vielä muutama puolittainen maalipaikka toisella puoliajalla, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty. 1-0 voitolla KuPS piti paikkansa C-lohkon paalupaikalla ja etenee näin suoraan kahdeksan parhaan joukkoon. Lohkon kakkospaikalle nousi Seinäjoen Jalkapallokerho, joka voitti omassa ottelussaan Ilveksen 3-0.

KuPS voitti Suomen Cupissa kaikki C-lohkon kolme otteluaan. Cup-avauksessa kaatui vieraissa Ilves 2-0, seuraavaksi SJK kotihallissa 5-2 ja viimeisimmäksi AC Oulu. Kuopiolaisten pelaamisessa on nähty monipuolista hyökkäyspelaamista, mutta suurimman vaikutuksen on tehnyt joukkueen tasapainoinen puolustuspelaaminen.

Puolustuksen toimivuutta myhäili myös KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari:

- Tämä oli meiltä hyvä 1-0 voitto. Onnistuimme tekemään hyökkäyspäässä tarvittava maali, mutta ennen kaikkea olen tyytyväinen puolustukseen. Näytettiin tänään koko joukkueen tahtotilan puolustaa, emmekä päästäneet vastustajaa tänään oikeastaan mihinkään.

- Lohkon voittaminen kolmella voitolla on kova suoritus, Valakari iloitsee.

Lisää uutisia