AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 20.2.2021

"Kaikki voiton eteen" – IFK Mariehamn hakee tulosta Honkaa vastaan

"Kaikki voiton eteen" – IFK Mariehamn hakee tulosta Honkaa vastaan

Lukas Syberyjskillä on yksinkertaiset lääkkeet voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn isännöi Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan päätösottelussa sunnuntaina FC Honkaa.

FC Interin kaadettua FC Hakan perjantaina IFK:lla on vielä pieni sauma jatkoon cupissa. Tämä vaatisi kuitenkin vähintään kuuden maalin voittoa espoolaisista.

- On varmaan utopiaa uskoa, että pystyisimme siihen. Sen sijaan teemme kaiken voitavamme voittaaksemme ottelun. Toki pitää sitten katsoa miten ottelu etenee – jos on paikka painaa lisää kaasua, teemme sen, Syberyjski vakuuttaa.

Takana IFK:lla on kaksi cupin ottelua ja kaksi tappiota maalierolla 0-5. Mitään poppakonsteja tulosten parantamiseen ei Syberyjskin mukaan ole.

- Meidän pitää tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja ja päästää vähemmän, niin yksinkertaista se on.

- Jos vertaa kahta aiempaa cupin otteluamme, teimme minusta monia asioita paremmin jälkimmäisessä ottelussa Interiä vastaan kuin ensimmäisessä Haka-ottelussa. Esimerkiksi prässäsimme paljon paremmin joukkueensa ja saimme ainakin muutamia paikkojakin. Kun lisäämme nopeutta prässiin ja olemme tehokkaampia ylöspäin, on meille hyvät mahdollisuudet horjuttaa Honkaa.

IFK:lta on todennäköisesti sivussa Aapo Mäenpää, joka on harjoitellut oman ohjelmansa mukaisesti. Inter-ottelusta lainasopimusehtojen mukaan sivussa ollut Elias Mastokangas sen sijaan on jälleen käytettävissä.

IFK Mariehamn - FC Honka Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 21.2. kello 16.00. Kaikki Suomen Cupin kamppailut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruudussa.

Lisää uutisia