AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 20.2.2021

Ilveksen Wiss ei ole huolissaan – ”Peli ei asetu automaattisesti uomiinsa”

Ilveksen Wiss ei ole huolissaan – ”Peli ei asetu automaattisesti uomiinsa”

Ilves taipui SJK:lle. (Kuva: SJK)

Ilveksen taival Suomen Cupissa päättyi alkuunsa, kun se jäi lohkonsa viimeiseksi voittamatta otteluakaan. Päävalmentaja Jarkko Wiss ei ole kuitenkaan tilanteesta huolissaan.

Ennen Suomen Cupin lohkovaiheen päätöskierrosta Ilveksen tehtävänä oli voittaa SJK ja toivoa suotuisaa tulosta AC Oulun ottelusta toisaalla. Seinäjokiset olivat kuitenkin vahvoja ja mättivät kolme maalia Ilveksen verkkoon. Nuoren joukkueen valmistautuminen Veikkausliigaan jatkuu siis cup-otteluiden sijaan harjoitusotteluilla.

Wissin joukkueen uudistumisprosessi ei ymmärrettävästi ole vielä helmikuussa valmis.

– Lähtökohta on, että meiltä lähti 14 pelaajaa ja 10 tuli sisään. Se vaatii aikaa, kun keräämme kokemusta. Peli ei asetu automaattisesti uomiinsa, Wiss toteaa Ilveksen sivuilla.

Ilves haki tutulle 3-5-2-pelaajamuodostelmalle vaihtoehtoa.

– Tänään peli oli ekalla jaksolla suoraviivaista ja eteenpäin suuntautuvaa. Olemme harjoitelleet boksin puolustamista ja selvisimme siitä pääsääntöisesti ihan ok. Toiselle jaksolle vaihdoimme pelisysteemiä ensimmäistä kertaa tänä talvena. Rytmi muuttui ja mielestäni pelimme parani siinä. Saimme enemmän pallokontrollia halutuille alueille.

– Viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin heikkoja ja murtautuminen vaikeaa. Se oli hyvää, että laitoimme kroppaa edelleen likoon, vaikka peli muuttui kovemmaksi. Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut kummaltakaan joukkueelta.

Nuorista tulokkaista Linus Rönnberg sai lauantaina ensikosketuksen liigajoukkueiden pelivauhtiin Ilves-paidassa.

– Linus pelasi viime viikonloppuna kakkosjoukkueen mukana. Sitä ennen alla oli pitkä pelaamattomuus. Tänään hän näytti kentälle päästessään pallorohkeutta ja yllätyksellisyyttä yksi vastaan yksi -tilanteissa, Wiss kuvailee.

Kausi on vielä nuori. Veikkausliigan avausotteluun SJK:ta vastaan on vielä lähes kaksi kuukautta aikaa.

– Tästä jatkamme kovaan uuteen harjoitteluviikkoon. Maalintekoharjoitteet ja muut pitää treeneissäkin vetää pelitemmolla, jotta kehitymme. Lauantaina pelaamme KTP:tä vastaan ja sitten lisää harjoituspelejä, kunhan saamme aikataulut sovittua. Uusi testipelaaja on myös tulossa.

– Tiedämme hyvin missä mennään. Jätkät kasvavat koko ajan, eikä kukaan ole heittämässä hanskoja tiskiin, Wiss päättää.

Lisää uutisia