AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 19.2.2021

Hakan taistelu ei riittänyt Interiä vastaan – ”Joukkueen työmäärä oli mahtavaa”

Hakan taistelu ei riittänyt Interiä vastaan – ”Joukkueen työmäärä oli mahtavaa”

Teemu Tainio harmitteli tappiota, mutta kiitteli omiensa taistelua. (Kuva: Jukka Jaskara)

FC Haka ja FC Inter päättivät Suomen Cupin alkusarjansa perjantain päiväottelussa Turun LähiTapiola-areenalla, missä Inter vei ottelun niukasti nimiinsä Taiki Kagayaman maalilla 1-0.

Koskilaiset aloittivat ottelun jälleen erittäin vahvasti ja ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt kotijoukkue olikin ensimmäiset minuutit selvästi vastaanottavana osapuolena. Haka sai luotua useampaankin kertaan paineen Interin maalille, mutta viimeinen terävyys viimeistelystä puuttui.

Maalipaikaksi, tai ainakin toiveita herättäneeksi tilanteeksi, voidaan todeta myös Salomo Ojalan karkaaminen läpiajoon, mikä kuitenkin tyrehtyi kotijoukkueen kuudelletoista puolustuksen ehtiessä väliin.

Hakan hyvistä paikoista huolimatta tauolle siirryttiin 0-0 -tasatilanteessa. Teemu Tainio oli kuitenkin tyytyväinen näkemäänsä.

– Vähän me tarvitaan terävyyttä ja laatua yläkertaan, että aletaan saamaan palloa pussiin, mutta puolustuspelaaminen alkaa antaa meille mahdollisuuden voittaa näitä pelejä, Tainio totesi Hakan sivuilla.

Ensimmäisellä puoliajalla Hakan puolustuspelaaminen olikin hyvällä tasolla ja etenkin Eero-Matti Auvisen, Luiyi de Lucasin sekä Niklas Fribergin topparilinja toimi saumattoman hyvin yhdessä. Hakan peli koki kuitenkin kolauksen 60. minuutilla, kun de Lucas joutui puolestaan jättämään kentän katseltuaan keltaista korttia toistamiseen.

Haka oli valmistelemassa tuplavaihtoa 70. minuutilla, mutta Inter ehti iskemään ennen sitä Taiki Kagayaman iskiessä irtopallon kulman jälkitilanteesta sisään.

Haka sai lopussa yhden miehen alivoimastaan huolimatta hyvän kirivaihteen päälle ja lupaavia tilanteita syntyikin. Terävyys oli edelleen kateissa, eikä lisäosumia ottelussa enää nähty. Valmentaja Tainio ei peitellyt harmitustaan, mutta antoi kuitenkin tunnustusta joukkueelle.

– Harmittaa tappio pelaajien puolesta, kun joukkueen työmäärä oli mahtavaa tänään.

Lisää uutisia