AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 19.2.2021

FC Lahdella jatkopaikka kiikarissa – ”Ottelussa on paljon panoksia ja tunteita”

FC Lahdella jatkopaikka kiikarissa – ”Ottelussa on paljon panoksia ja tunteita”

Ilir Zeneli odottaa mielenkiintoista ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin karsinnassa eletään jo ratkaisun vaiheita. Lauantaina on jaossa paikkoja jatkopeleihin. FC Lahti lähtee metsästämään paikkaa Suomen arvostetuimmassa jalkapallokilpailussa Helsinkiin, jossa Mastokaupungin ylpeys kohtaa Helsingin IFK:n. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta Ruutu-palvelu lähettää ottelun suorana lähetyksenä.

FC Lahti kaatoi Suomen Cupin karsinnan edellisessä ottelussa KTP:n suvereenin esityksen jälkeen lukemin 3-0. Kristian Yli-Hietanen, Jasin Assehnoun ja Arlind Sejdiu osuivat maaliin, mutta joukkue oli täynnä onnistujia. Lahti nousi voitolla A-lohkon piikkipaikalle, kun alla oli tasapelipiste avauskierroksen ottelusta HJK:n kanssa. Lahtelaiset eivät voi kuitenkaan varmistaa voitolla puolivälieräpaikkaa, sillä tasapisteissä olevan HJK:n ottelu on siirretty myöhempään ajankohtaan koronatartuntojen johdosta. Lahden voitolla kuitenkin varmistuisi vähintään paikka puolivälieräkarsinnoissa.

Lahti lähtee hakemaan jatkopaikkaa jälleen pitkän poissaololistan kurittamana. Varmasti poissa kokoonpanosta ovat Matti Klinga, Eliécer Espinosa, Javi Hervás, Viljami Isotalo ja Kari Arkivuo. Toisaalta Loorents Hertsi on jälleen käytettävissä kärsittyään edellisessä ottelussa pelikieltonsa. Lisäksi Reippaasta ja junioreista nousevat paikkaamaan poissaoloja Asaad Babiker, Berat Köse ja Tapio Torpo.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että HIFK kaatuu rohkealla pelillä.

- HIFK kaatuu hyvällä rohkealla ja aktiivisella pelaamisella. Ottelu tulee olemaan mielenkiintoinen. Ottelussa on paljon panoksia ja tunteita tulee olemaan. Huomenna taas nautimme panoksellisista peleistä. Olemme painaneet seitsemän viikkoa raskaasti töitä, joten ottelun jälkeen olemme pari päivää ansaitulla lomalla. Meidän oma rohkea pelaaminen tulee olemaan keskiössä huomenna, Zeneli ennakoi lahtelaisten sivuilla.

Tilastojen valossa FC Lahti on ollut keskinäisissä kohtaamisissa vahva. Virallisia otteluita joukkueet ovat pelanneet 18, eikä Lahti ole hävinnyt keskinäisistä kuin yhden. Voittoja Lahdella on puolestaan 11. Myös keskinäisten otteluiden maalit menevät kirkkaasti Lahdelle. Mustapaidat ovat osuneet 31 kertaa Tähtirintojen 19 osumaa vastaan. Nykypelaajista IFK:n verkkoon ovat osuneet Jasin Assehnoun, Loorents Hertsi ja Jean-Christophe Coubronne, joka osui joukkueiden tähän asti ainoassa Suomen Cupin ottelussa.

HIFK-FC Lahti lauantaina 20.2. Talin hallissa kello 14.00 alkaen. Kaikki Suomen Cupin kamppailut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruudussa.

Lisää uutisia