AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.07 // 18.2.2021

FC Inter hakee jatkopaikalle sinettiä – ”Molemmilla on isot panokset pelissä”

FC Inter hakee jatkopaikalle sinettiä – ”Molemmilla on isot panokset pelissä”

Arttu Hoskonen odottaa viihdyttävää ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter päättää Suomen Cupin lohkovaiheen lauantaina iltapäiväottelussa FC Hakaa vastaan. Perjantain ottelu valkeakoskelaisia vastaan pelataan edellisten pelien tapaan ilman yleisöä LähiTapiola-areenalla. Kello 14.00 alkava ottelu on kuitenkin katsottavissa Ruutu+ -palvelun kautta.

Ennen perjantain ottelua kaikki Veikkausliigan karsintalohko B:n sijoitukset ovat auki. Inter on voittanut molemmat aiemmat ottelunsa, mutta paikka kahden parhaan joukossa ja jatkopeleissä ei ole vielä varma. IFK Mariehamn pysyy joka tapauksessa Interin takana, mutta sunnuntaina juuri ahvenanmaalaisia vastaan pelaava FC Honka voisi nousta Interin nykyiseen pistemäärään ja sopivilla lukemilla myös maalierolla ohi. Interin kannalta perjantain ottelun asetelma on kuitenkin selkeä: vähintään tasapelillä myös Haka pysyy takana ja lohkovoitto varmistuu.

Inter piti jo toisessa peräkkäisessä ottelussa nollapelin hoitamalla IFK Mariehamnin viime perjantaina 2-0-lukemin. Inter-puolustuksen keskustassa molemmissa otteluissa pelannut Arttu Hoskonen ei kuitenkaan halua ottaa nollapeleistä täyttä kunniaa pelkästään puolustajille.

– Ollaan jatkettu aika hyvin siitä, mihin viime kaudesta jäätiin puolustamisen suhteen ja vahvuus meidän puolustamisessa on koko joukkueen hyvä puolustaminen. Mitä paremmin hyökkääjät ja keskikentät tekee duuninsa puolustuksen ja prässien osalta, sitä helpompaa meidän puolustajien on hoitaa loput. Ja tässä ollaan onnistuttu hyvin, Inter-kasvatti perustelee onnistumisia seuran sivuilla.

Kaikkiaan 82 Veikkausliigan ottelua pelannutta Hoskosta ei ole nähty maalintekijätilastoissa kovin usein. Liigauran avausmaali syntyi kaudella 2018 Ilvestä vastaan juuri Hakaan siirtyneen Mika Hilanderin selän taakse, mutta sen jälkeen topparin toinen osuma tuli vasta viime kauden lopulla paikallisottelussa. Tällä kaudella Hoskonen on kuitenkin osunut jo kahdesti harjoitusotteluissa ja päässyt hyville paikoille myös cupissa. Tässäkin tapauksessa puolustaja antaa osan kunniasta muille.

– Meillä on ollut hyviä taktiikoita erikoistilanteiden suhteen viime peleissä ja pallot ovat olleet laadukkaita. Olen myös oppinut sijoittumaan ja lukemaan pallon lentorataa paremmin kuin aikaisempina vuosina, 23-vuotias kertoo viimeisimmistä onnistumisista.

Teemu Tainion valmentama Haka teki viime kaudella pitkästä aikaa paluun Veikkausliigaan ja vältti karsijan paikan vain pisteen erolla. Inter voitti viime kauden molemmat kohtaamiset liigassa, mutta Hoskonen ei silti odota helppoa ottelua.

– Haka on ottanut kehitysaskelia viime vuodesta ja tässä vaiheessa kautta erot ovat vielä suht pieniä. Molemmilla on isot panokset pelissä, joten odotan viihdyttävää ja tasaista peliä, Hoskonen ennakoi.

Inter-valmentaja José Riveiron ryhmä sai tällä viikolla odotetun lisäyksen, kun toppari Rick Ketting palasi täysipainoisesti joukkueen mukaan. Sen sijaan Markus Arsalo, Lassi Järvenpää sekä pienestä lihasvammasta kärsivä Jesper Engström eivät pysty pelaamaan lauantaina.

Kaikki Suomen Cupin kamppailut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruudussa.

Lisää uutisia