AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.06 // 13.2.2021

Ilveksen Wiss: "Tilaa annettiin liikaa etenkin avausjaksolla"

Ilveksen Wiss: "Tilaa annettiin liikaa etenkin avausjaksolla"

Felipe Aspegren teki Ilveksen ainokaisen- (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cup jatkui lauantaina Tampereen Pirkkahallissa, kun lähes seitsemän vuoden tauon jälkeen Ilves ja AC Oulu ottivat toisistaan mittaa. Tamperelaisten haaveet jatkopaikasta kokivat kolauksen, kun Aapo Heikkilä rankaisi puolustusvirheistä ja laukoi vierailijoille 2–1-voiton. Kavennusosumasta vastasi Ilveksen kapteeni Felipe Aspegren.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kokee, että molemmat takaiskumaalit olisivat olleet vältettävissä kaksinkamppailuvoimalla.

– Olemme puhuneet siitä joukkueen kesken, että kaksinkamppailuja pitää voittaa. Molemmat Oulun maalit tulivat tänään tilanteista, joissa hävisimme omalla kenttäpuoliskolla mies vastaan mies -tilanteen. Sen jälkeen meillä on aina yksi pelaaja vähemmän pallon ja maalin välistä, Wiss toteaa seuransa verkkosivuilla.

– Sama juttu on boksin sisällä. Vartioimme aluetta, mutta emme kontrolloi vastustajaa. Tilaa annettiin liikaa etenkin avausjaksolla. Se on selkeä parannuskohde.

Positiivista oli pelin nousujohteisuus. Tasoitusmaali oli lähellä, eikä leuka painunut rintaan.

– Toinen jakso olikin jo paljon parempi. Meillä oli paikkoja ja mitä tahansa olisi voinut käydä. Toki välimatkoissa oli siinäkin työstettävää. Jäimme vähän liian kauas seuraamaan palloa ensimmäisen aallon mentyä.

– Kakkosalueen puolustaminenkin oli ajoittain heikkoa, mutta se parani. Voitimme palloja varhaisemmassa vaiheessa ja pystyimme pelaamaan sen jälkeen omaa peliä. Hyvä syke pysyi täydet 90 minuuttia, Wiss kertoo.

Kaksi tappiota cupissa ei ole toivottu tulos, mutta kärsivällinen työ vaatii aikaa.

– Nuoren joukkueen kanssa kaikki ei aina mene kuin elokuvissa. Ei voi olla näyttävää voittavaa pelaamista, ennen kuin pohjatyö on kunnossa ja pistetään kroppaa likoon. Jos ei päästä linjan ohi pelaamalla, niin sitten pitää mennä läpi tai yli, Wiss valaa henkeä.

Lisää uutisia