AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 12.2.2021

"Täällä on hyvä olla" - Macario Hing-Glover pitkän loukkaantumisen jälkeen taas HIFK:n riveissä

"Täällä on hyvä olla" - Macario Hing-Glover pitkän loukkaantumisen jälkeen taas HIFK:n riveissä

Macario Hing-Glover on toipunut pahasta loukkaantumisesta. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK sai hyvän alun Suomen Cupiin viime viikonloppuna ja samalla tervetulleen nimen takaisin kokoonpanoon pitkän poissaolon jälkeen.

HIFK:n kilpailullisen kauden aloitus avasi samalla joukkueen voittotilin, sillä täydet kolme pistettä tarttuivat mukaan matkaan vierasottelusta KTP:ta vastaan. Espanjalaispuolustaja Felipe "Pipe" Sáezin 0-1-maali ottelun 15. peliminuutilla jäi lopulta ottelun ainoaksi. HIFK:n kokoonpanossa nähtiin viime kausien luottopelaajien ohella myös runsaasti uusia kasvoja.

Oikean laitapuolustajan paikalla pelannut Macario Hing-Glover kuuluu tavallaan molempiin edellä mainittuihin kategorioihin, sillä kaudella 2019 HIFK:hon siirtyneen amerikkalaisen edellisestä kilpailullisesta ottelusta HIFK:n paidassa oli ehtinyt kulua peräti 343 päivää.

– On tuntunut hyvältä olla taas täällä Helsingissä joukkueen mukana. Pääsimme viime viikolla aloittamaan kauden tärkeällä ensimmäisellä voitolla, joten kausi lähti hienosti käyntiin, Hing-Glover sanoo.

Poissaolon syynä on pitkäaikainen loukkaantuminen, jonka takia Hing-Glover vietti koko kesän kotimaassaan Yhdysvalloissa. Lokakuussa pelikunnon lähestyessä puolustaja palasi Helsinkiin ja harjoitteli loppusyksyn HIFK:n joukkueen mukana.

– Viime vuosi meni oikeastaan kokonaan kuntoutusprosessin parissa. Se oli päivittäin läsnä arkielämässäni ja kävin esimerkiksi joka päivä kaksi kertaa salilla treenaamassa. Oli tietenkin kivaa olla kotona, mutta kyllä nyt tuntuu upealta olla taas joukkueen mukana pitkän viime vuoden jälkeen.

– Kyllähän se (sivussa oleminen) hankalalta tuntuu, kun näkee seuran ja joukkuekavereiden somepäivityksiä peleistä eikä itse pääse olemaan mukana päivittäisessä arjessa. Jopa jalkapallon katsominen tuntui raskaalta. Toisaalta nämä tunteet luovat uutta motivaatiota työntekoon, jotta voi tulla takaisin entistä vahvempana loukkaantumisen jälkeen, Hing-Glover kertoo.

Hing-Gloverin ja HIFK:n välinen sopimus oli alun perin voimassa kauden 2021 loppuun asti, mutta pelaajan palattua pelikuntoon sopimukseen lisättiin optio kaudesta 2022. Hän kuuluu niihin pelaajiin, jotka tuovat joukkueeseen tärkeää jatkuvuutta edellisvuosilta.

– Rakastan tätä kaupunkia, tätä joukkuetta ja sen upeita kannattajia. Meillä on hyvä porukka kasassa tällekin vuodelle ja uusi päävalmentaja on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Täällä on hyvä olla ja haluan pelata HIFK:ssa jatkossakin.

Lisää uutisia