AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.06 // 12.2.2021

"Pitää onnistua hyvin" - Honka hakee cupin avauspisteitä Hakaa vastaan

"Pitää onnistua hyvin" - Honka hakee cupin avauspisteitä Hakaa vastaan

Konsta Rasimus tietää Hakan vaarallisuuden. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka pelaa ylihuomenna lauantaina Suomen Cupin 2021 toisen ottelunsa, kun se kohtaa Hakan Eerikkilässä.

Honka kärsi cupin avausottelussaan 0-2 tappion FC Interille. Ottelu oli tasainen, mutta turkulaiset käyttivät paikkansa ja iskivät ottelun ainoat osumat. Täyden ysikymppisen Interiä vastaan pelannut Konsta Rasimus tietää, millä osa-alueilla peliä tulee erityisesti kehittää.

– Kuten tuloksestakin jo näkee, cup-avaus ei ollut ihan toivotunlainen. Parannettavaa jäi etenkin sijoittumisessa ja liikkeessä, jotta voittaisimme enemmän irtopalloja ja saisimme sitä kautta ottelun hallinnan, Rasimus sanoo.

Tappiosta huolimatta Inter-ottelusta löytyi myös positiivista. Koko ottelun pelanneet Otso Koskinen ja Matias Rale tekivät edustusjoukkuedebyyttinsä kilpailullisissa otteluissa, ja viime kaudella debyyttinsä edustuksessa tehnyt Niilo Saarikivi kellotti yli puoli tuntia peliaikaa.

Haka näytti tasonsa Cupin avausottelussaan, sillä se kaatoi IFK Mariehamnin Antto Hilskan, Mohamed Husseinin ja Maximus Tainion osumilla peräti 3-0. Rasimus tietääkin, että Honka joutuu koville lauantaina.

– Haka otti selvän voiton avauskierroksella, joten vaikea vastus on odotettavissa. Viime kaudella Haka oli keskinäisissä otteluissa aavistuksen parempi. Senkin valossa on tulossa tiukka ottelu ja meidän pitää onnistua hyvin, jotta saamme voiton kotiin.

Honka ja Haka kohtasivat viime kauden Veikkausliigassa kahdesti, eivätkä keltamustat onnistuneet valkeakoskelaisia kaatamaan. Vieraissa päädyttiin 1-1 pistejakoon, ja Tapiolasta Haka haki pisteet lukemin 1-2.

FC Honka-FC Haka käynnistyy Eerikkilässä lauantaina kello 15.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia