AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 7.2.2021

​Moni nuori ponnahtanut Ilveksestä ulkomaille: "Merkki siitä, että meillä tehdään asioita hyvin"

​Moni nuori ponnahtanut Ilveksestä ulkomaille: "Merkki siitä, että meillä tehdään asioita hyvin"

Naatan Skyttä siirtyi viikolla Toulouseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kokee edustusjoukkueen toiminnan onnistuneen ja kehuu edistysaskelia ottanutta seuran junioripuolta.

Viime kauden päättymisen jälkeen Ilveksen edustusjoukkueesta on lähtenyt neljä pelaajaa ulkomaille. Viimeisimpänä Naatan Skyttä siirtyi Toulouse FC:n riveihin Ranskaan ja Maksim Stjopin tanskalaiseen FC Nordsjaellandiin.

18-vuotias Skyttä on Ilveksen oma kasvatti. 17-vuotias Stjopin on viettänyt viimeiset vuodet Ilveksessä. Edustusjoukkueen päävalmentaja Jarkko Wiss on työskennellyt tiiviisti kaksikon kanssa ja näkee heissä paljon yhteistä.

- Molemmilla on todella hyvä pallokosketus, hyvä vasen jalka ja hyvä pelinymmärrys. Molempia yhdistää myös, että kehitystä välillä vähän haittasi, kun meinasi jäädä ehjät harjoitusviikot ja -kuukaudet väliin, Wiss sanoo.

- Kun fysiikka on kehittynyt ja he ovat pystyneet harjoittelemaan laadukkaasti keskeytyksettä pidemmän aikaa, niin kehitys on nopeutunut. Molemmilla on parannettavaa eri saroilla, mutta tosi hyvät mahdollisuudet mennä eteenpäin myös näistä uusista seuroista.

Aiemmin talven aikana Lauri Ala-Myllymäki suuntasi Ilveksestä Italiaan ja Tiemoko Fofana Azerbaidzaniin. Kaksi pelaajaa lähti joukkueesta ulkomaille jo kesken viime kauden. Viimeisen puolen vuoden aikana Ilveksestä on siis lähtenyt kuusi pelaajaa ulkomaille.

Osa lähtijöistä on ollut Ilveksen omia kasvatteja, osa viettänyt viimeisimmät vuodet seurassa. Ilves on toiminut mainiona ponnahduslautana nuorille pelaajille.

- Pienemmässä kuvassa se on merkki siitä, että meillä tehdään edustusjoukkueessa hyvin asioita. Pystytään kehittämään pelaajia edelleen ja on saatu nostettua heitä "näyteikkunaan", Wiss kertoo.

Hän kehuu ennen kaikkea seuran junioritoimintaa.

- Iso hatunnosto meidän junioripuolelle. Pelaajat ovat entistä valmiimpia tulemaan edustusjoukkueen treeneihin. Kun he tulevat meille Ilves/2:sta ja A- tai jopa B-junnuista, he ovat siinä vaiheessa paljon parempia kuin muutama vuosi takaperin. Lähtötaso on nyt paljon korkeampi. Uskon, että tulevina vuosina meiltä tulee muitakin lähtijöitä, eivät ne jää tähän.

Lisää uutisia