AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 6.2.2021

​Hakan vahva avausjakso ratkaisi – IFK Mariehamn kaatui 3-0

​Hakan vahva avausjakso ratkaisi – IFK Mariehamn kaatui 3-0

Haka juhlii maalia lauantain ottelussa. (Kuva: Jukka Jaskara)

Kauden 2021 tosipelit saatiin lauantaina käyntiin, kun Haka kohtasi Suomen Cupin avauskierroksella IFK Mariehamnin ja otti komean 3-0-voiton.

Ottelun avausmaali nähtiin 15. minuutilla, kun Haka lähti oikean laidan kautta vastahyökkäykseen pallonriiston jälkeen. Samuel Chidi toimitti pallon boksiin, mihin Antto Hilska juoksi oikea-aikaisesti ja sijoitti pallon pompun kautta oikean tolpan juureen.

Peli jatkui koskilaisten komennossa ja seuraava osuma pohjustettiin niin ikään oikealta laidalta. Pallo leijaili kuudentoista taka-alueelle, missä sitä oli vastaanottamassa parikin vierasjoukkueen pelaajaa. Mohammed Hussein tuli kuitenkin röyhkeästi väliin, tiputti pallon itselleen keskustaan ja laukoi kotijoukkueen varmasti jo 2-0 -johtoon ottelun 32. minuutilla.

Tämän jälkeen IFK Mariehamnin valmennusjohto reagoi takaa-ajoasemaan ja vaihtoi sisään FC Lahdesta saarille siirtyneen Vahid Hambon 39. minuutilla.

Vielä ennen taukoa nähtiin kolmaskin osuma ja sen pohjustajana oli jälleen Samuel Chidi, joka pujotteli oikealta alueen sisään ja syötti pallon vapaaseen paikkaa pilkun kohdille. Taustalta palloon nousi Maximus Tainio laukoen 44. minuutilla taukolukemiksi 3-0 maalin vasempaan nurkkaan.

Päävalmentaja Teemu Tainio oli luonnollisesti tyytyväinen vakuuttavaan ensimmäiseen puoliaikaan.

– Eka puoliaika oli erinomainen! Puolustettiin tosi hyvin eteenpäin ja päästiin niistä vielä maalipaikoille.

IFK Mariehamn sai ottelun viimeisen puolituntisen aikana muutaman vaarallisen laukauksen Hakan maalille, mutta ensimmäistä virallista peliään Hakassa pelannut Mika Hilander oli mies paikallaan ja torjui yritykset varmasti.

Koskilaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun asti ja mikä vähintään yhtä tärkeää, niin oman maalin puhtaana.

– Kaikki ymmärtää, että me päästettiin viime kaudella liikaa maaleja ja kyllä Hilander oli sellainen täsmähankinta sinne. Pojat on ollut ihmeissään jo treeneissä, kun sieltä tulee veskarilta todella vahvaa johtamista ja ohjaamista, se on ollut hieno homma, kehui Tainio maalissa peliä ohjannutta Hilanderia.

Päävalmentaja oli silminnähden tyytyväinen otteluun ja näki siinä paljon positiivista, vaikka IFK pystyikin toisella jaksolla laittamaan koskilaiset ajoittain ahtaalle.

– Tosi paljon hyvää ja just se eteenpäin puolustaminen ja se dynaamisuus. Me oltiin niin paljon dynaamisempia hyökkäyksessä, mitä ennen. Se otti isoja askeleita jo nyt eteenpäin ja kyllä huomasi, että se aiheutti IFK:lle paljon ongelmia.

– Ensimmäinen peli, niin paljon siinä on vielä parannettavaa, kun mennään katsomaan videolta, mutta näin heti pelin jälkeen olen tosi tyytyväinen. Mukava aloittaa hyvällä voitolla cup-taival, Tainio päättää.

Lisää uutisia