AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 5.2.2021

​SJK:n Matias Vainionpäälle cup on uusi kokemus – "Toivottavasti pääsen pelaamaan"

​SJK:n Matias Vainionpäälle cup on uusi kokemus – "Toivottavasti pääsen pelaamaan"

Matias Vainionpäälle 2020 oli todellinen läpimurtokausi. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK-toppari Matias Vainionpäälle vuosi 2020 oli hieno, sillä hän nousi suureen rooliin SJK:ssa ja lisäksi Pikkuhuuhkajiin.

Joukkueen kausi lähti käyntiin yskähdellen, mutta tulokset paranivat loppua kohden. SJK:n seitsemäs sija ei vastannut odotuksia, mutta 15 liigaottelua pelanneen Vainionpään henkilökohtainen kausi ylitti monen odotukset.

– Kaikki tapahtui aika yllättäen. Treenasin edustuksen kanssa talvella sekä pahimman koronajakson jälkeen, eikä tempo yllättänyt. Pääsin nopeasti sisään liigakentille ja sain pelata omilla vahvuuksillani. Meillä lähti kone vähän liian myöhään käyntiin, emmekä olleet tyytyväisiä sijoitukseemme.

Vainionpää operoi puolustuksessa muun muassa kokeneiden Tero Mäntylän sekä Nikko Boxallin kanssa. Kummallakin on vyöllään otteluita sekä A-maajoukkuetasolta että ulkomaan kentiltä, ja Vainionpää kertoo oppineensa heiltä paljon.

– Teron ja Nikkon lisäksi olen pyrkinyt oppimaan paljon Wadelta (Walter Viitala) ja Jesseltä (Öst). He antavat minulle palautetta ja vaativat. Heistä on ollut tosi iso apu.

U21-maajoukkueessa Vainionpää pelasi edellisissä EM-karsinnoissa neljä viimeistä ottelua. Pikkuhuuhkajat kärsi tappiot Ukrainalle sekä Tanskalle, mutta haki vierasvoitot Pohjois-Irlannista ja Maltalta. Kutsu Pikkuhuuhkajiin pääasiassa kaksi tai kolme vuotta vanhempien joukkuetovereiden kanssa tuli Vainionpäälle puun takaa.

– Ensimmäinen kutsu tuli aika yllättäen. Uskoin, että olen tehnyt joitain oikein, kun minut mukaan valittiin, ja minun tulisi tehdä maajoukkueessa samoja juttuja SJK:ssa. Nautin tosi paljon syksyn kovista matseista, täydet 90 minuuttia kussakin ottelussa pelannut Vainionpää sanoo.

– Oli mahtavaa päästä pelaamaan EM-karsintoja. Etenkin Ukraina ja Tanska olivat tosi kovia vastustajia. Niissä tapahtuu samoja asioita kuin muissakin peleissä, mutta niiden pitää tapahtua nopeammin. Koko ajan tulee olla hereillä, kun jokainen vastustaja on todella taitava.

Maajoukkuekauden alkuun on vielä aikaa, mutta SJK avaa Suomen Cupin tänä lauantaina Oulussa. Sarjanousija AC Oulun lisäksi vastaan asettuvat KuPS sekä Ilves. Viime vuonna Vainionpää seurasi edustusjoukkueen cup-otteluita penkiltä sekä katsomosta ja hän janoaa vastuuta tämän vuoden cupissa.

– Toivottavasti pääsen pelaamaan cupin matseja. Cup alkaa nopeasti, mutta on kiva, että kilpailullisia pelejä tulee heti helmikuussa. Haluamme mennä cupissa mahdollisimman pitkälle, ja heti avauskierroksella on kova matsi AC Oulua vastaan. Lähdemme hakemaan heti kolmea pistettä.

AC Oulu – SJK lauantaina 6.2. kello 16.00. Kaikkia Suomen Cupin otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia