AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.05 // 4.2.2021

​Samba Bengan ura jatkuu SJK:n jälkeen TPS:ssa

​Samba Bengan ura jatkuu SJK:n jälkeen TPS:ssa

Samba Bengan uraa SJK:ssa varjosti paha loukkaantuminen. (Kuva: SJK)

Edelliset puolitoista kautta SJK:ta edustanut toppari Samba Benga on solminut kauden 2021 kattavan sopimuksen TPS:n kanssa.

24-vuotias Benga on kotoisin Senegalista. 192-senttinen toppari siirtyy TPS:n paitaan SJK:n organisaatiosta, jota hän edusti Veikkausliigassa kaudella 2019 ja Ykkösessä kaudella 2020. Benga pelasi kaudella 2019 EIF:ssä 11 Ykkösen ottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia. Hän siirtyi kesken kauden 2019 SJK:n Veikkausliigajoukkueeseen.

Benga ehti pelata SJK:ssa kaudella 2019 kaksi Veikkausliigaottelua. Hän loukkaantui vakavasti kesäkuussa 2020 SJK Akatemian paidassa Ykkösen avauskierroksen ottelussa.

- Minulla oli vaikeat puoli vuotta epäonnisen loukkaantumiseni jälkeen, mutta nyt olen taas valmis jatkamaan uraani, uusin selkein tavoittein. Olen kiitollinen TPS:lle saamastani luottamuksesta ja todella iloinen siitä, että sain liittyä joukkueeseen.

- Minulle on suuria kunnia edustaa tätä perinteistä seuraa ja kiitän seuran valmennusta siitä, että olen saanut mahdollisuuden, Benga kertoo.

Benga on ollut TPS:n kiikarissa jo pidempään ja odotukset ovat korkealla.

- Saatiin isokokoinen, nopea ja aggressiivinen puolustaja joukkueeseen, me tarvitsemme vähintään kolme hyvää topparia Ykköseen. Samba tuli meille trialille ja hän osoitti nopeasti olevansa pelimies. Hän aloittaa täällä Suomessa uransa vähän kuin uudestaan, koska loukkaantuminen sotki viime ja edelliskautta.

- Samba oli Tepsin kiikarissa jo silloin, kun hän pelasi EIF:ssä. Hän lähti silloin kuitenkin kesken kauden Eremenkon mukana SJK:hon. Samba on myös mukava kaveri ja hän on sopeutunut meille lyhyessä ajassa todella nopeasti, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson vakuuttaa.

Lisää uutisia