AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 28.1.2021

Eetu Vertainen HJK:sta Ilvekseen - "Tarkoitus saada iso rooli joukkueessa"

Eetu Vertainen HJK:sta Ilvekseen - "Tarkoitus saada iso rooli joukkueessa"

Eetu Vertainen vaihtaa HJK:n värit Ilveksen keltaiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Eetu Vertainen siirtyy Ilvekseen HJK:sta 1 + 1 -vuotisella sopimuksella. Vertaisella oli vielä tämä kausi sopimusta jäljellä HJK:n kanssa, mutta seurat pääsivät siirrosta yhteisymmärrykseen ja Eetu siirtyy Ilvekseen välittömästi.

Nuorisomaajoukkueiden vakikasvo ja 11-vuotiaasta HJK:ta edustanut 21-vuotias Vertainen saapuu vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä. Mikä sai "Stadin kundin" siirtymään juuri Ilvekseen?

– Päällimmäinen syy oli maisemanvaihdos, olen ollut HJK:n mukana jo pitkään, mutta oman kehityksen kannalta nyt oli oikea aika hakea uusia haasteita. Useampia seuroja oli mietinnässä, mutta lopulta Ilves valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi. Olen Ilvestä seurannut viime vuosina ja jonkin verran nyt talvellakin, joten tiedän, millaisesta joukkueesta on kyse. Tunnen myös muutamia pelaajia joukkueesta entuudestaan ja heiltäkin hiukan kyselin mielipiteitä. Taustatyötä tuli siis tehtyä, joten tiedän mihin olen siirtymässä.

Viime kausi oli Eetulle hiukan vaikea, sillä pitkä loukkaantuminen sekoitti kuvioita. Hän ehti lopulta pelata 12 Veikkausliigan ottelua ja iskeä niissä kaksi maalia. Itseään maalintekijänä pitävä Eetu uhkuu itsevarmuutta sekä näyttöhaluja.

– Viime kauden loukkaantuminen on selätetty ja nyt olen täydessä pelikunnossa. Tulen taistelemaan itselleni hyvän roolin joukkueesta, kovalla työllä se tietenkin on ansaittava, mutta olen siihen valmis. Tarkoitus on pystyä viimeistelemään tehokkaasti, eiköhän minut ole tänne sitä varten hankittukin, Vertainen sanoo.

Vertainen on läpikäynyt ikäluokkansa maajoukkueet ja nuorukaisen tavoitteetkin ovat sen mukaiset. Tulevaisuudessa siintää siirtyminen ulkomaille, mutta sitä ennen kaikki fokus on Ilveksen eteen pelaamisessa.

– Nyt tehdään töitä Ilveksen eteen, tarkoitus on saada iso rooli joukkueessa ja siten auttaa joukkuetta menestymään. Vaikka tarkoitus onkin tehdä paljon maaleja, niin toivon pystyväni tuomaan joukkueelle muutakin apua, pelaamaan kokonaisvaltaisesti. Hiukan pidemmällä tähtäimellä on suunnitelmissa siirtyä ulkomaille, mutta se vaatii hyviä kausia täällä Suomessa ja Ilveksessä, hyökkääjä linjaa.

Vertainen on myös huomioinut sen, miten Ilves on jo pidemmän aikaan onnistunut kehittämään pelaajia myös kansainvälisille kentille.

– Täältähän on viime aikoina siirtynytkin pelaajia ulkomaille ja saattaa vielä lisää olla siirtymässäkin. Ihan hyvä, että peleissä käy tarkkailijoita paikalla, joku saattaa minutkin huomata.

Lisää uutisia