AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.04 // 27.1.2021

SJK hankki lisävoimaa puolustukseensa Argentiinan pääsarjasta

SJK hankki lisävoimaa puolustukseensa Argentiinan pääsarjasta

Kuva: SJK

Laitapuolustaja Rodrigo Arciero täydentää SJK:n puolustusta. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2021 loppuun ja sopimuksessa on optiot tulevista vuosista.

Sopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan. SJK-paitaan Arciero siirtyy Buenos Airesin alueelta tulevan CA Banfieldin riveistä, joka pelaa Argentiinan pääsarjassa. SJK ja Banfield ovat sopineet siirron muista ehdoista ja pelaajasopimus viimeisteltiin Arcieron koronakaranteenin sekä lääkärintarkastuksen jälkeen. Arciero ehti myös osallistua SJK:n harjoituksiin tiistaina.

- Minulle jäi heti erittäin hyvä kuva seurasta sekä tästä ensimmäisestä harjoituspäivästä joukkueen kanssa. Tulen Argentiinasta, missä meillä on korkea vaatimustaso jalkapalloon liittyen, ja voin ilokseni todeta, että myös tässä seurassa on erittäin hyvä taso ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Eikä vain pelikaverit, vaan myös valmentajat ja seuran muu väki, aina seuran johdosta lähtien, kertoo Rodrigo Arciero ensivaikutelmistaan.

Argentiinalainen 27-vuotias Rodrigo Arciero on moderni ja nopea laitapuolustaja, joka osallistuu vahvasti myös hyökkäyspelaamiseen. Yleensä pelipaikka on puolustuksen oikealla laidalla, mutta Arciero pystyy tarvittaessa pelaamaan myös vasemmalla. Seinäjoelle Arciero muutti yhdessä tyttöystävänsä kanssa.

- Henkilökohtaisesti minulla on isot odotukset tulevasta kaudesta ja tämä tulee olemaan minulle mahtava haaste urallani, sanoo Arciero.

- Mielestäni meillä on myös hyvä joukkue, joten voin sanoa, että odotukset myös sarjan suhteen ovat kovat. Uskonkin, että taistelemme hyvistä sijoituksista ja tuloksista, jatkaa Arciero vielä lopuksi.

Arciero vahvistaa merkittävästi SJK:ssa viime kaudella kapeaksi jäänyttä laitapuolustaja-osastoa.

- Rodrigo on jo monipuolinen laitapuolustaja. Hän tukee hyökkäyksiä oikea-aikaisesti, pystyy keskittämään molemmilla jaloilla sekä puolustaa 1 vastaan 1 -tilanteita erittäin hyvin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

- Prosessi Rodrigon saamiseksi tänne on ollut käynnissä jo joitain kuukausia, ja nyt kun saimme tämän sinetöityä voin sanoa, että uskon hänen olevan erittäin positiivinen lisä meidän pelaajaryhmäämme. Hän on kokenut laitapuolustaja, Argentiinan korkeimmalta sarjatasolta, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Arciero oli Banfieldin mukana vielä tammikuun puolessa välissä pelatussa Argentiinan liigacupin finaalissa, missä Banfield hävisi rangaistuspotkujen jälkeen Boca Juniorsille. Arciero katseli finaalin vaihtopenkiltä. Kaikkiaan hän pelasi tämän talven cupissa kolmessa ottelussa, viimeisin ottelu oli 22.12.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia