AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.03 // 23.1.2021

Hakalla kolmen testipelaajaa lauantain HJK-ottelussa

Hakalla kolmen testipelaajaa lauantain HJK-ottelussa

Haka kyläilee Helsingissä lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka matkustaa lauantaina Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi Jätkäsaaren halliin pelaamaan vuoden toisen harjoitusottelunsa.

Matkaan Haka lähtee jälleen laajalla ringillä, mutta siltikään pelaajia ei aivan riitä kahteen kentälliseen.

Nuoret Oiva Laaksonen, Kalle Kohonen ja Topias Listo ovat A -juniorien mukana. Luiyi de Lucas on Dominikaanisen Tasavallan maajoukkueen mukana ja Henri Malundama on kyllä vapaalla armeijasta, mutta joutunut jättämään koko viikon harjoitukset väliin, mistä johtuen on niinikään poissa kokoonpanosta.

Joukkue on valmentaja Teemu Tainion mukaan harjoitellut tiiviisti hyvää joukkuepelaamista. Tämä viikko on haettu tiettyä peliryhmitystä, joten on luonnollista, että harjoituksista poissa olleen Malundaman peluuttaminen ei palvelisi ketään.

Sen sijaan Samuel Chidi ja viikolla sopimuksen tehnyt Salomo Ojala ovat vahvuudessa.

Lisäksi joukkueen matkassa on kolme testipelaajaa: jo viime ottelussa esiintyneet Mohamed Hussein ja Youri Loen, sekä uutena hollantilainen laitahyökkääjä Jeffrey Sarpong.

Tainio mainitsee, että peliryhmityksen ja -taktiikan lisäksi harjoituspelit palvelevat pelaajien kuntoon saamista.

– Kyllähän treenipelit käytetään niin, että haetaan pelikuntoa ja kaikessa tekemisessä tähtäimenä on Veikkausliigan alku.

– Suomen Cup on Hakalle tärkeä, joten kyllä siinä pitää kuitenkin olla jo sellaisessa kunnossa, että pystyy pelaamaan täydet 90 minuuttia, Tainio alleviivaa.

Lauantain harjoitusottelussa osalle pelaajista tulee siis väkisinkin täysiä minuutteja ja lopuille annetaan peliaikaa tasaisesti. Ottelu alkaa kello 17.40.

Lisää uutisia