AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.03 // 18.1.2021

Gustaf Backaliden siirtyy SJK-paitaan - "Tuntui että halusin jotain muuta"

Gustaf Backaliden siirtyy SJK-paitaan - "Tuntui että halusin jotain muuta"

Gustaf Backaliden vahvistaa SJK:ta. (Kuva: SJK)

SJK ja viime kaudet IFK Mariehamnissa pelannut ruotsalainen Gustaf Backaliden ovat tehneet pelaajasopimuksen, joka kestää kauden 2021 loppuun.

Backaliden liittyi SJK:n harjoitusrinkiin koronakaranteenin jälkeen.

23-vuotias Gustaf Backaliden on monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka voi pelata useammassa eri roolissa. IFK Mariehamnissa Backaliden pelasi kahden viime kauden aikana pääosin keskikentän keskustassa, mutta hänet on nähty myös hyökkääjänä ja puolustajana. SJK ja Veikkausliiga on tullut Backalidenille jo tutuksi.

- Juttelin ennen siirtoa [Richarfd Dormanin ja [Jani] Honkavaaran kanssa, ja he molemmat kertoivat minulle joukkueen tavoitteista ja seurasta. Siitä jäi minulle hyvä tunne ja halusin tulla SJK-paitaan, sanoo Backaliden.

- Myös Veikkausliiga on minulle jo tuttu, ja sitä kautta tietenkin myös SJK. Olen pelannut täällä SJK:ta vastaankin, ja minusta täällä oli todella hyvä tunnelma.

Vaihto uusiin ympyröihin tuntui myös hyvältä ajatukselta tässä vaiheessa.

- Jalkapalloilijana haluan aina voittaa pelejä sekä saavuttaa jotain, ja vaikka minulla jäi hyvät muistot ajastani Maarianhaminassa, niin minusta tuntui, että halusin jotain muuta uralleni, Backaliden päättää.

Backalidenin ura alkoi Ruotsissa, kotikaupunkinsa Malmön alemmissa sarjoissa, mutta Suomen IFK Mariehamn näki hänen potentiaalinsa ja kiinnitti tuolloin parikymppisen pelaajan riveihinsä. Veikkausliigassa Backaliden on pelannut yhteensä 42 ottelua ja tehnyt niissä 5 maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia