AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.02 // 15.1.2021

​Veikkausliigan taso yllätti Maximus Tainion – "Joka joukkueella selkeä suunnitelma"

​Veikkausliigan taso yllätti Maximus Tainion – "Joka joukkueella selkeä suunnitelma"

Maximus Tainion tavoitteet kaudelle 2021 ovat korkealla. (Kuva: Juha Tamminen)

Jo 15-vuotiaana isänsä jalanjäljillä Lontooseen ja Tottenhamiin siirtynyt Maximus Tainio sai ensituntumaa Veikkausliigaan kaudella 2020.

Paluu kotimaahan tuli ajankohtaiseksi vuosi sitten ja Haka oli lopulta itsestään selvä osoite nyt 19-vuotiaalle Tainiolle.

- Useampi seura ympäri Suomea halusi minut ja myös muutama ulkomailta, mutta valinta oli lopulta helppo, kun isä on joukkueessa valmentajana. Tähtäimeni olikin koko ajan tulla takaisin Suomeen ja etsiä uralle uutta nostetta täältä, Tainio kertoo Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Tainio ehti pelata viime kaudella Veikkausliigaa 14 ottelun verran Hakan paidassa, joissa hän sai tililleen yhden maaliin johtaneen syötön. Sarjan taktisuus ja kova tempo yllättikin hänet.

- Jokaisella joukkueella oli selvä suunnitelma, eikä ollut sellaista pitkää palloa ja perään pelaamista. Pelaajat yrittivät pelata jalkapalloa, eikä pelkällä fyysisyydellä yritetty vain runnoa.

- Viime kausi oli minulle henkilökohtaisesti totuttelua uuteen sarjaan. Tulevalla kaudella tavoitteena on saada kunnon rooli Hakassa ja tehdä runsaasti sekä maaleja että syöttöjä. Haluan saada kunnon otteen tekemiseeni.

Lisää uutisia