AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.02 // 15.1.2021

Ilves murskasi TPS:n

Ilves murskasi TPS:n

Joona Veteli oli yksi maalintekijöistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves matkusti perjantaina ensimmäiseen vieraissa pelattavaan harjoitusotteluunsa TPS:n vieraaksi. Ykköseen pudonnut TPS ei pystynyt vastaamaan Ilveksen pelitempoon, vaan keltavihreä hakivat vakuuttavan 7-1 -vierasvoiton turkulaisista.

Joukkueet lähtivät hiukan erilaisista lähtökohdista tähän otteluun. Siinä missä Ilveksellä on jo yli kaksikymmentä sopimuspelaajaa tulevalle kaudelle, niin Ykköseen pudonnut TPS on vasta kokoamassa joukkuettaan kasaan.

Ilves aloitti samalla avauskokoonpanolla kuin kakkosjoukkuettakin vastaan viime viikonloppuna. Materiaaliero näkyi alun tunnustelun jälkeen ja Ilves otti pelin ohjat aika pian haltuunsa. Maalinteon aloitti Momodou Sarr pilkulta noin vartin pelin jälkeen, kun Joona Veteliä oli rikottu boksin sisällä. Sen jälkeen Ilves iski vielä kolme kertaa ennen taukovihellystä. Maalintekijöinä Naatan Skyttä, Teemu Jäntti sekä Veteli. TPS pääsi myös hieman ennen taukoa avaamaan maalitilinsä, kun Oskari Jakonen onnistui ohittamaan hyvin maalissa pelanneen Rasmus Leislahden.

Toiselle jaksolle Ilves vaihtoi lähes koko miehistönsä. Ainoastaan Rasmus Leislahti sekä Mikael Almen jatkoivat pelaamista. Vaihdon myötä peli hiukan tasoittui, mutta Ilves kuitenkin pysyi kuskin paikalla. Maalinteossa Ilves onnistui jakson aikana kolmesti. Ensimmäinen merkittiin TPS-pelaajan omaksi maaliksi. Seuraavat kaksi maalia tekivät Eetu Mömmö ja Maksim Stjopin. Kaikilla seitsemällä maalilla oli eri tekijä, mikä kertoo Ilveksen leveästä materiaalista.

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli ottelun jälkeen hyvin tyytyväinen.

– Alun tunnustelun jälkeen pallo alkoi mukavasti liikkumaan ja saatiin tehtyä hienoja maaleja. Toisaalta saatiin myös muutamia muistutuksia siitä, mitä meidän puolustuspelaamisessamme täytyy parantaa. Onneksi tässä on vielä hyvin aikaa. Kuntopuoli näyttäisi olevan kunnossa, sen suhtaan ollaan ihan aikataulussa. Tuollainen 45 minuutin peliaika sopii tässä vaiheessa kaikille erittäin hyvin, Wiss kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

- Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, siitäkin olen tyytyväinen. Nyt toinenkin jakso oli jo parempaa mitä edellisessä pelissä. Wiss painottaa.

Tahti tiivistyy kevättä kohden.

- Tärkeää oli myös päästä välillä pois omista tutuista kuvioista ja nyt saadaan jopa vapaa viikonloppu. Niitä ei juurikaan ole lähitulevaisuudessa tulossa. SJK ja KTP kohdataan tulevina lauantaina, sitten kohta jo onkin Suomen Cupin pelit edessä, Wiss alleviivaa.

Lisää uutisia