AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.02 // 13.1.2021

Pirkanmaan virtuaaliderby pelataan tiistaina 19.1.

Pirkanmaan virtuaaliderby pelataan tiistaina 19.1.

Jacob Bushue edustaa Hakaa virtuaaliderbyssä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kautta aikain toinen Pirkanmaan virtuaaliderby pelataan tiistaina 19.1., kun FC Hakan ja Ilveksen edustusjoukkueen jalkapalloilijat ottavat yhteen.

Pirkanmaan virtuaaliderby pelattiin ensimmäisen kerran viime vuonna, kun Hakan Jacob Bushue ja Salomo Ojala voittivat Ilveksen Eemeli Raittisen ja Ilari Mettälän. Bushue on tänäkin vuonna puolustamassa voittoa ja hän saa rinnalleen Luiyi De Lucasin. Ilvestä ottelussa edustavat Raittinen ja Maksim Stjopin.

- Viime vuoden derbystä jäi käteen erittäin positiiviset fiilikset muuten vaikeasti urheilun kannalta alkaneesta keväästä. Mahtavaa, että saamme jälleen tarjota "offseasonilla" toivottavasti viihdyttävää sisältöä jalkapalloyleisölle. Palkintokaan ei tässä tapauksessa voisi olla parempi, kun tavoitteena on virtuaalisen Pirkanmaan herruuden uusiminen, FC Hakan kehityspäällikkö Jukka Jaskara kertoo seuran sivuilla.

Derby mitellään PlayStationilla ja pelinä on FIFA21. Virtuaaliderbyn voittaja ratkaistaan paras kolmesta –periaatteella. Ottelut käydään siten, että ensiksi molemmista joukkueista yhdet pelaajat kohtaavat toisensa. Jos tilanne on kahden pelin jälkeen vielä tasan, niin ratkaisevassa ottelussa molempien joukkueiden molemmat pelaajat ovat ohjaimissa yhtaikaa ja ratkaisevat Pirkanmaan herruuden.

Virtuaaliderby pelataan Tampereella Bar and Cafe Late Gamesissa. Ottelu alkaa kello 18.30 ja se esitetään suorana lähetyksenä FC Hakan Twitch-kanavalla.

Lisää uutisia