AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.02 // 11.1.2021

SJK vahvisti keskikenttäänsä - kokenut englantilaispelaaja sopimukseen

SJK vahvisti keskikenttäänsä - kokenut englantilaispelaaja sopimukseen

Hope Akpan tuo vankkaa kokemusta SJK:n riveihin. (Kuva: SJK)

Englantilainen Hope Akpan vahvistaa SJK:n keskikenttää. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2021 loppuun.

Voimakas ja kovakuntoinen Akpan siirtyy SJK-paitaan Englannin Bradford Citysta. Akpan on Valioliigaseura Evertonin kasvatti, ja pelannut urallaan muun muassa Readingissä ja Blackburn Roversissa. Tililtä löytyy 9 Englannin Valioliigan ottelua ja 137 Championshipin ottelua.

Seinäjoelle Akpan saapui perheensä kanssa jo joulukuun puolella. Koronakaranteenin, sekä Englannissa ja Suomessa annettujen negatiivisten Covid19-testien jälkeen, hän pääsi tekemään rutiiniin kuuluvan lääkärintarkastuksen. Sopimus viimeisteltiin sunnuntaina. Akpan ei ole siten vielä päässyt harjoittelemaan SJK:n kanssa, mutta odottaa jo innolla tapaamista uusien joukkuekaveriensa kanssa nyt maanantaina.

- Aloitimme keskustelut jo syksyllä, kun Suomessa kausi oli loppumassa. Meillä oli silloin vielä kausi täydessä vauhdissa Englannissa ja pelasin siellä joka viikko. Mutta koin, että tämä on minulle ja perheelleni uusi mielenkiintoinen haaste; muuttaa täysin uuteen maahan ja pelata uudessa sarjassa. Se antaa minulle aivan uudenlaista energiaa ja intoa, kertoo Hope Akpan.

- Haluan pelata hyvää jalkapalloa pääsarjajoukkueessa, ja SJK:n kanssa tämä toteutuu. Olen myös jutellut paljon päävalmentajan kanssa seuran tavoitteista sekä pelitavasta, ja uskon, että tämä on oikea askel urallani. Täällä meillä on mahdollisuus voittaa jotain yhdessä ja päästä kenties pelaamaan Euroopassa. Olen todella iloinen ja innoissani tästä siirrosta, Akpan jatkaa.

Englannin Liverpoolissa syntynyt ja kasvanut 29-vuotias Akpan on pelannut myös Nigerian maajoukkueessa. Hän on kuitenkin täysin englantilainen, mutta edusti vanhempiensa kotimaata Nigeriaa vuonna 2014 pelatuissa African Cup of Nations -karsinnoissa neljän ottelun verran.

Englannin League Two:ssa pelaavassa Bradford Cityssa Akpan nimettiin kapteeniksi maaliskuussa 2019, sopimus siellä loppui viime kauteen ja hän on vapaa siirtymään SJK:n riveihin. Seinäjoelle hän muutti tyttöystävänsä ja alle kouluikäisen tyttärensä kanssa.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia