AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.01 // 10.1.2021

SJK Akatemia taas valmis kasvattamaan pelaajia edustusjoukkueeseen

SJK Akatemia taas valmis kasvattamaan pelaajia edustusjoukkueeseen

Toni Lehtinen ja Brian Page valmentavat SJK Akatemiaa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kertoo verkkosivuillaan, että kaudella 2021 SJK Akatemian valmentajina toimii Brian Page, Toni Lehtinen sekä oman peliuransa viime kauteen lopettanut Arttu Aromaa.

Aromaa toimii myös SJK-junioreiden U15-joukkueen vastuuvalmentajana, yhdessä Paavo Valakarin kanssa.

– Akatemiamme tarkoitus on kehittää nuoria pelaajia kohti edustusjoukkuetta, sekä auttaa heitä saavuttamaan seuran puolelta heihin kohdistetut tavoitteet, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaa Richard Dorman.

Samaa mieltä on SJK Akatemian johtaja ja talenttivalmentaja Brian Page.

– Viime kauden jälkeen moni varmasti katsoi tuloksiamme ja ajatteli, että kausi Ykkösessä ei ollut menestyksekäs. Mutta joskus on otettava askel taaemmas ja purettava asiaa tarkemmin. Meidän lahjakkaat pelaajat ovat nyt kehittyneet pelaajina, oppineet ja saaneet valtavasti kokemusta. Se on meille seurana ensiarvoisen tärkeää. Akatemian joukkueet eivät tule tekemään debyyttiä edustusjoukkueessa kokonaisena joukkueena tai rakenna itselleen hyvää pelaajauraa joukkueena, mutta yksilöt tulevat niin tekemään, sanoo Page.

– Tietenkin joukkue ja joukkueena pelaaminen on tärkeää. Mutta vielä tärkeämpää akatemiassa on se, miten pelaaja sopeutuu joukkueeseen ympärillään, tai miten hänestä tulee hyvä joukkuetoveri muille; miten hän myös auttaa joukkuettaan, Page jatkaa.

Kauden 2021 SJK Akatemia aloittaa Kakkosessa ja talvella pelattavassa Kakkosen Cupissa.

vko.03 // 18.1.2021
vko.02 // 16.1.2021
Lisää uutisia