AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.01 // 9.1.2021

FC Hakan myynti vahvassa nousussa – ”Tuote on otettu positiivisesti vastaan”

FC Hakan myynti vahvassa nousussa – ”Tuote on otettu positiivisesti vastaan”

Mika Sandelin aloitti Hakan myynnissä vuosi sitten. (Kuva: Jukka Jaskara)

FC Haka panosti uusasiakashankintaansa palkkaamalla loppuvuodesta 2019 myyntimieheksi Mika Sandelinin. Panostus kannatti, sillä Hakan myynti veti hyvin menneenä vuonna.

Sandelin on ensimmäisen vuotensa aikana osoittanut olevansa mies paikallaan.

– Mika on iso osa hyvin onnistunutta kumppanimyyntiä viime kauden osalta. Hän on keskittynyt meille tärkeään uusasiakashankintaan, ja on onnistunut siinä erittäin hyvin, toimitusjohtaja Olli Huttunen kiittelee Hakan sivuilla.

Sandelin palkattiin Hakaan nimenomaan uusasiakkuushankintaan ja tässä hän on osoittautunutkin oivaksi rekrytoinniksi. Tällä hetkellä 80 prosenttia miehen kontaktoinneista tulevat Valkeakosken ulkopuolelta, pääasiassa Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä.

Sandelinin mukaan Haka saa yrityksissä positiivisen vastaanoton.

– Tuote, mitä myyn, niin se on otettu positiivisesti vastaan. Huomaa selvästi, että Haka pienen kaupungin seurana ja yhteisönä saa lähtökohtaisesti lähes kaikki suhtautumaan positiivisin mielin yhteydenottoihin.

– Ja todella monet ovat kannustavia siinäkin tapauksessa, etteivät ostaisikaan mitään, Sandelin iloitsee.

Kun Sandelin aloitti vuoden 2019 lopulla pestissään, oli Valkeakoskella menossa kova jalkapallobuumi sarjanoususta johtuen eikä koronasta ollut vielä tietoakaan. Se oli varsin hedelmällinen maaperä aloittaa huipputuotteen myyminen.

Eikä koronakaan hänen mukaansa tahtia hidastanut, vaikka myöntääkin, ettei henkilökohtaisesti ollut vertailukohtaa tämänkaltaiseen työhön aiemmilta vuosiltaan.

Hakan kumppanuusmyynti kasvoi vaikeasta vuodesta huolimatta ja Sandelinin markkinoimat kolme päätuotetta, laitamainokset, peliasumainokset ja kummipelaajat, olivat kaikki lähes loppuunmyytyjä.

– Tehtiksen laitamainokset olivat 95 prosenttisesti loppuunmyytyjä. TV-näkyvyys on iso juttu ja tätäkin silmälläpitäen saimme viime kaudella uuden valotaulun, mistä uskon tulevan hittituote, myyntipäällikkö ennakoi.

Tällä hetkellä Hakalla on noin 300 yritysyhteistyökumppania, mutta kunnianhimoinen mies ei tyydy tähän.

– Tätä työtä pitää tehdä päivittäin, että talous saadaan pysymään tasapainossa.

– Ja pyrin aina myymään niin paljon, kuin mahdollista – pääsin sitten tavoitteeseen tai en!

vko.03 // 18.1.2021
vko.02 // 16.1.2021
Lisää uutisia