AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 6.1.2021

FC Hakan hankinta hakee läpimurtoa – ”Olen valmis ottamaan seuraavan askeleen”

FC Hakan hankinta hakee läpimurtoa – ”Olen valmis ottamaan seuraavan askeleen”

Jesse Huhtala pääsee kokeilemaan taas liigavauhtia. (Kuva: Jukka Jaskara)

FC Hakan tuorein sopimuspelaaja on 20-vuotias hyökkääjä Jesse Huhtala. Kakkosessa tiuhaan maaleja iskenyt hyökkääjälupaus hakee nyt läpimurtoa Veikkausliigassa.

PJK:ssa ja Ilveksessä juniorivuotensa viettänyt Huhtala pääsi ensimmäisen kerran maistelemaan liigavauhtia kaudella 2018, kun hän kirjautti kaksi peliä Ilveksen paidassa.

– Hyvät fiilikset paluusta pääsarjatasolle. Nyt olen valmis ottamaan seuraavan askeleen ja vakiinnuttamaan oman paikkani tällä tasolla, Huhtala kertoo Hakan sivuilla.

Huhtalan kolme edelliskautta ovat sujuneet Kakkosessa, jossa Ilves/2:n, PEPO:n ja HJS:n riveissä on syntynyt 35 ottelussa yhteensä 26 maalia.

– Ilveksessä kehityin todella paljon pelaajana, mutta viimeinen askel jäi ottamatta, että olisi päässyt lyömään läpi myös liigajoukkueessa. Koen, että olen nyt muutaman Kakkosen kauden jälkeen paljon valmiimpi pelaaja. Olen päässyt pelaamaan isolla vastuulla ja sellaisia rooleja, joissa olen kehittynyt pelaajana.

Huhtala oli Hakan mukana jo joulukuun harjoitusjaksolla ja ensivaikutelma uudesta joukkueesta on hyvä.

– Joukkueesta jäänyt todella hyvä kuva. Pelaajat vetää aina 100% tehoilla treeneissä ja valmennus on vetänyt hyviä harjoitteita.

Entuudestaan miehelle ovat Hakan joukkueessa tuttuja niin ikään Ilveksestä siirtyneet Mika Hilander ja Janne-Pekka Laine, joista Laineen kanssa hän on pelannut jo Ilveksen B-junnuista alkaen.

Hyökkääjä on valmis tekemään töitä oman peliaikansa eteen ja korostaa omien vahvuuksiensa olevan nimenomaan hyökkäyspäässä. Rooli on kuitenkin ansaittava näytöillä harjoituksissa.

– Henkilökohtaisesti odotan, että pääsen itse pelaamaan mahdollisimman paljon ja auttamaan joukkuetta tärkeillä maaleilla. Uskon, että joukkueena meillä on hyvät mahdollisuudet haastaa kesällä kuka tahansa.

– Olen kova tekemään töitä joukkueen eteen molempiin suuntiin ja aion tehdä kovaa töitä sen eteen, että jokaisessa pelissä olen kentällä auttamassa joukkuetta.

Lisää uutisia