AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.52 // 28.12.2020

KuPS:aan siirtynyt Popovitch toteutti unelmansa Hakassa – ”On tullut jotain tehtyä oikein”

KuPS:aan siirtynyt Popovitch toteutti unelmansa Hakassa – ”On tullut jotain tehtyä oikein”

Anton Popovitch jatkaa uraansa KuPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Valkeakoskelaisen jalkapallokoulun kasvatti Anton Popovitch jätti kasvattajaseuransa FC Hakan kauden jälkeen ja siirtyi KuPS:n joukkueeseen. Popovitchille jäi Haka-ajastaan lämpimät muistot.

Popovitch aloitti pelaamisen Valkeakosken Nappulaliigassa ja nousi FC Hakan edustuksen avainpelaajaksi ja toimi myös joukkueen kapteenistossa. Yksi ajanjakso päättyi tämän kauden jälkeen, kun Popovitch lähti hakemaan uusia tuulia KuPS:sta.

- Kaipasin uuteen ympäristöön pelaamaan, uuteen paikkaan asumaan ja uusia virikkeitä. KuPS tuo nyt minulle kaivattua muutosta. En olisi lähtenyt Hakasta ihan vain mihin tahansa seuraan, mutta KuPS tarjoaa uuden ympäristön, joka mahdollistaa kehittymisen, Popovitch kertoo siirtonsa syistä Hakan sivuilla.

Popovitch nousi ensimmäistä kertaa Hakan edustuksen mukaan vuonna 2012, kun Haka putosi Veikkausliigasta. Tuolloin hän oli vasta nuorena juniorina aistimassa tunnelmaa, mutta kahdeksan vuotta myöhemmin hän oli jo joukkueen tärkeimpiä lenkkejä, kun Haka pelasi jälleen Veikkausliigassa.

- Hakasta jää lämpimät muistot. Aika paljon ehti tapahtua sinä aikana, kun Hakassa olin. Taisin tehdä ensimmäisen virallisen sopimukseni vuonna 2015, mutta sitä ennen olin toki treenannut joukkueen kanssa jo monta vuotta. Ristilän Sami nosti minut edustuksen mukaan ensimmäistä kertaa 2012 ja pääsin silloin vähän penkille haistelemaan tunnelmaa.

- Hakan edustuksessa pelaaminen oli pikkupojan unelma silloin, kun aloitin pelaamisen. Oli hienoa toteuttaa se unelma. Vielä, kun joissain peleissä sain pelata kapteeninnauha kädessä, niin tuli tunne, että junnuna on tullut jotain tehtyä oikein, muistelee Popovitch.

Haka-ajan kohokohta osui viime vuoteen, kun pitkään tavoiteltu nousu Veikkausliigaan vihdoin toteutui.

- Paras vuosi oli ehdottomasti viime kausi. Kaikki meni niin nappiin kuin voi vain mennä, kun kuljimme vain voitosta voittoon. Silloin nautti pelaamisesta ja sitä muistelee lämmöllä.

Vaikka mies lähtee Hakasta, niin Haka ei välttämättä lähde miehestä. Se pätee myös Popovitchiin.

- Hakaa tulee seurattua tarkasti ja juteltua kavereiden kanssa melkein päivittäin. Kyllä minä Hakan seuraamista jatkan.

Lisää uutisia