AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.51 // 26.12.2020

FC Lahden Mikko Viitikolla onnistunut kausi – ”Sain tehtyä ensimmäisen liigamaalini”

FC Lahden Mikko Viitikolla onnistunut kausi – ”Sain tehtyä ensimmäisen liigamaalini”

Mikko Viitikko pelasi vahvan kauden. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden toppari Mikko Viitikko nousi viime kauden aikana todenteolla Veikkausliigan topparien eliittiin. Viitikko olikin oman kauden otteisiinsa tyytyväinen.

FC Lahti oli yksi kauden piristysruiskeista. Aktiivinen ja viihdyttävä pelityyli ihastutti yleisöä ja lahtelaiset sijoittuivat sarjassa lopulta kuudenneksi.

- Kausi oli totta kai vähän outo. Preseason venyi ja pääsimme lopulta kesäkuussa pelaamaan. Tietyllä tavalla kuitenkin positiivinen vuosi ja kausi. Muutama piste enemmän olisi ollut otettavissa. Meillä oli aika nuori joukkue ja menetimme johtoaseman muutamassa pelissä. Tavoitteemme oli päästä kuuden parhaan joukkoon ja siinä onnistuimme. Arvosanaksi antaisin 7+ - 8, arvioi Viitikko joukkueen kautta.

Toppari oli myös omiin edesottamuksiinsa tyytyväinen.

- Mielestäni kauteni oli tasainen. Tavoitteena oli pysyä kunnossa ja pelata kaikissa otteluissa. Tiesin, että minulla on iso rooli ja pystyin käyttämään sen hyväksi. Kauteen ei tullut notkahduksia, vaan pelasin tasaisen hyvin.

Viitikon otteet huomioitiin myös laajemmalti, sillä Ruudun asiantuntijaraati nosti hänet kauden parhaimpien toppareiden joukkoon ja avasipa hän myös maalitilinsä Veikkausliigassa.

- Tuntuu hyvältä, että tuollainen maininta tuli. Kiva, että puolustajiakin nostetaan välillä framille eikä aina hyökkääjiä. Sain myös tehtyä ensimmäisen liigamaalini, joten yksi tavoite täyttyi siinäkin.

Avausmaali tuli Viitikon 94. liigapelissä. Avausmaali ei kuitenkaan hänen mukaansa kolkutellut takaraivossa.

- Itse en ottanut siitä paineita, mutta jengikaverit kyllä muistivat mainita asiasta ja kuittailivat, Viitikko naurahtaa.

Lisää uutisia