AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.50 // 19.12.2020

​KuPS:n joukkue vielä rakennusvaiheessa – kaksi tähtipelaajaa romanialaisseura Clujn kiikarissa

​KuPS:n joukkue vielä rakennusvaiheessa – kaksi tähtipelaajaa romanialaisseura Clujn kiikarissa

Nana Boateng herätti kiinnostuksen Romaniassa kesän kohtaamisen myötä. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:lla on koossa 22 sopimuspelaajaa joulutauon alkaessa, mutta vahvistuksia haetaan edelleen käytännössä kaikille pelipaikoille.

Nykyinen ryhmä saattaa myös vielä kaventua, sillä Savon Sanomien mukaan KuPS:n tähtipelaajista Nana Boateng ja Usman Sale ovat loppukesästä kuopiolaiset Eurooppa-liigan karsinnassa pudottaneen romanialaisen CFR Clujn tähtäimessä.

Neuvottelut Clujn kanssa ovat käynnissä ja samalla KuPS toki myös katsastaa mahdollisia vahvistukia.

– Korona vaikuttaa monella tavalla joukkueen rakentamiseen. Jalkapallo ei ole elämästä irrallinen saareke, ja tilanne vaikuttaa budjetista ja pelaajien testaamisen mahdollisuudesta lähtien kaikkeen, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari kuvailee haasteita.

KuPS on testannut pelaajia myös lauantaina päättyvällä kahden viikon jaksolla. Valakari on kaikkineen tyytyväinen pariviikkoiseen rupeamaan.

– Yhtään päivää ei ole hukattavana. Rakensimme jakson aikana jalkapallokuntoa, että jaksamme kesällä. Lähdimme liikkeelle puolustamisesta, hyökkäämisestä ja murtautumisesta.

– Testipelaajat ovat taanneet sen, että meillä on ollut käytössä 20 pelaajaa ja olemme päässeet vetämään laadukkaita treenejä.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia