AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.49 // 11.12.2020

Rasmus Schüller siirtyy HJK:sta Djurgårdenin paitaan

Rasmus Schüller siirtyy HJK:sta Djurgårdenin paitaan

"Rade" siirtyy Allsvenskaniin. (Kuva: Juha Tamminen)

Viisinkertainen Suomen mestari ja maajoukkuepelaaja Rasmus Schüller, 29, siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Djurgårdeniin.

HooGeen ja Hongan kasvatti pelasi HJK:ssa kausina 2012–2015, lainasopimuksella loppukauden 2017 ja nyt 30. mestaruuteen päättyneen kauden 2020. Rasmus Schüller haluaa kiittää klubilaisia.

– Kun vuosi sitten allekirjoitin sopimuksen HJK:n kanssa, en voinut kuvitella millainen vuosi meillä olisi edessä. Seura ja joukkue osoitti vuoden aikana vahvuutensa. Vaikeista lähtökohdista huolimatta kestimme ennakkosuosikin paineet ja saavutimme tavoitteemme, kertoo Schüller.

– Minulla on ollut kunnia olla osa monta vahvaa Klubi-joukkuetta urani aikana. Olen nähnyt monta kulttuurinkantajaa ja oppinut heiltä. Vuoden 2020 joukkue oli yksi vahvimmista, jossa olen ollut osana. Joukkue oli täynnä vastuunkantajia.

Djurgårdenin kanssa Schüller on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Huuhkajapelaaja vakuuttaa kuitenkin samalla, että taustat eivät unohdu.

– Kun ensimmäisen kerran lähdin HJK:sta, lähdin nuorena pelaajana. Kun palasin, tulin takaisin kokeneena pelaajana, joka ymmärtää ja osaa arvostaa HJK:n ainutlaatuista seurayhteisöä. Kun kokee ja työskentelee muissa yhteisöissä, osaa paremmin arvioida oman ympäristönsä vahvuutta. Vahvuus ja arvokkuus tulee perinteistä ja kulttuurista. HJK:ssa nämä elävät vahvana osana kaikessa tekemisessä. Nöyränä uskallan laskea itseni jo kulttuurinkantajien joukkoon. Olen kiitollinen että olen saanut mahdollisuuden oppia ja kasvaa Suomen parhaassa seurassa.

– Minulla on ollut kunnia palata Klubiin jo useaan otteeseen urani aikana, ja toivon, että en ole kokenut viimeistä paluutani vielä. Kiitos tähänastisesta yhteisestä matkasta koko Klubi-yhteisö, kunnes polkumme kohtaavat jälleen!

Lisää uutisia