AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.48 // 2.12.2020

Tuomas Ollila Ilveksen paitaan

Tuomas Ollila Ilveksen paitaan

Kuva: Juha Tamminen

Ilves kertoo verkkosivuillaan, että 20-vuotias laitapuolustaja Tuomas Ollilla siirtyy tamperelaisseuraan kaudet 2021 ja 2022 kattavalla sopimuksella.

Ollila on Käpylän Pallon kasvatti, joka kaksoisveljensä Akselin kanssa siirtyi HJK:hon kaudelle 2017. HJK:n organisaatiossa hän pelasi pääasiassa Ykkösen otteluita Klubi04:n riveissä. Kahden Klubi-kauden jälkeen hän siirtyi KTP:hen, josta nyt siis Tampereelle Ilveksen riveihin.

- Olin kolme kautta pelannut Ykkösessä, joten nyt oli aika ottaa seuraava askel eteenpäin. Ilves osoitti paljon kiinnostusta ja agenttini kanssa mietittiin, että Ilves on paras vaihtoehto uralleni tässä vaiheessa. Olin jonkin verran Ilveksen pelejä seurannutkin ja mielestäni sovin hyvin joukkueen taktiikkaan ja pelityyliin. Olin kuullut Ilveksestä paljon hyvää ja keskusteltuani Jallun kanssa, vahvistui halu Tampereelle siirtymisestä, Ollila kertoo Ilveksen sivuilla.

Henkilökohtaiset tavoitteet ovat nuorella miehellä selvillä.

- Vahvuuksiani on vasen jalka, tekniset taidot, juoksuvoima sekä -nopeus. Lisäksi myös asenne ja periksiantamattomuus kuuluvat vahvuuksiini. Tavoitteena on päästä hyvin joukkueeseen sisään ja pelata ehjä kausi. Haluan ehdottomasti napata paikan avauksesta ja auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteemme. Myös nousu U21-maajoukkueeseen löytyy tavoitteista ja hyvät pelit Ilveksessä auttaisivat siihen varmasti.

Tampere ei vielä kovin tuttu kaupunki Ollilalle ole, vaikka pari tutustumispäivää hän on jo ehtinyt tulevaan kotikaupunkiinsa tehdä.

- Olen toki käynyt Tampereella aikaisemmin pelaamassa, mutta muutoin kaupunki on minulle vielä vähän oudompi. Nyt olen käynyt vähän katsomassa paikkoja ja ihan mukavalta kaupunki vaikuttaa. Eiköhän sitä mustaamakkaraakin ole ainakin maistettava, kunhan tänne tammikuussa pääsen muuttamaan. Siivet ovatkin jo tutumpi juttu, niitähän täällä ilmeisesti syödään kanssa paljon, Ollila toteaa.

Lisää uutisia