AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.48 // 1.12.2020

Toivomäki palaa KuPS:n riveihin - "Haluan saavuttaa paljon ja nauttia"

Toivomäki palaa KuPS:n riveihin - "Haluan saavuttaa paljon ja nauttia"

KuPS-paita on Henri Toivomäelle tuttu kaudelta 2018. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n joukkueenrakennus kaudelle 2021 jatkuu. Kaksi edelliskautta HJK:ssa pelannut puolustaja Henri Toivomäki palaa KuPS-paitaan ja liittyy kaksivuotisella sopimuksella joukkueeseen.

Toivomäki palaa Kuopiossa tuttuihin ympyröihin. Kaudella 2018 Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti pelasi KuPS-paidassa Veikkausliigaa, Eurooppa Liigan karsintoja, sekä Suomen Cupia yhteensä 30 ottelussa.

KuPS:ssa pelatessaan Toivomäki pääsi tekemään myös A-maajoukkuedebyyttinsä, kun hän pelasi täydet 90 minuuttia Suomen hävitessä harjoitusmaaottelun Romanialle maalein 2-0. KuPS:n ja HJK:n lisäksi Toivomäki on edustanut Veikkausliigassa FC Lahtea. Veikkausliigaotteluita on kertynyt yhteensä 169.

Monipuolinen ja kokenut Toivomäki on KuPS:lta erinomainen kiinnitys tulevan kauden joukkueeseen. Kokemusta suuremmilta areenoilta Toivomäki on kerryttänyt Atalantan, Ajaxin, Almere Cityn ja Sarpsborgin organisaatioissa. Otteluita vyöllä on siis Suomen lisäksi myös Italiassa, Hollannissa ja Norjassa.

Toivomäki on pitänyt tuntumaa yllä HJK:n harjoitusringissä myös kauden jälkeen. KuPS:aan hän palaa innostunein mielin.

- Mahtavaa päästä uudistuvan joukkueen kanssa rakentamaan uutta aikakautta KuPS:ssa. Kuopiossa on tehty hienoa työtä viime vuosien aikana, ja haluan olla osaltani auttamassa joukkuetta pärjäämään myös tulevaisuudessa.

- Joukkue on uudistunut valmennusta myöten ja on hienoa päästä pelaamaan Simo Valakarin alaisuudessa, Toivomäki kommentoi.

HJK:ssa vietetyn kahden kauden aikana Toivomäki kertoo kehittyneensä varsinkin taktisessa osaamisessa, sekä fysiikkapuolella.

- Koen kehittyväni edelleen jalkapalloilijana ja haluan kehittyä entistä enemmän. Tavoitteeni KuPS:ssa on saavuttaa joukkueena mahdollisimman paljon. Tavoittelemme mestaruutta sekä Veikkausliigassa että Suomen Cupissa. Ennen kaikkea haluan nauttia pelaamisesta täällä, Toivomäki päättää.

Lisää uutisia