AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.48 // 1.12.2020

AC Oulu sopimukseen kanadalaismaalivahdin kanssa - kokemusta jo Ykkösestä

AC Oulu sopimukseen kanadalaismaalivahdin kanssa - kokemusta jo Ykkösestä

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu tehnyt 1+1-vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Yann Fillionin kanssa. Kanadalainen maalivahti siirtyy AC Ouluun Ykkösessä pelanneesta EIF:stä.

Fillion on Ottawassa syntynyt 24-vuotias raamikas - pituutta 193 cm - veräjänvartija, joka on pelannut ammatikseen Euroopassa viimeiset reilut neljä vuotta. Hän teki sveitsiläisen suurseura FC Zurichin kanssa viisivuotisen sopimuksen toukokuussa 2016, mutta vietti pääosan ajastaan lainalla alemmilla sarjatasoilla Ruotsissa, Norjassa ja Sveitsissä.

Maalivahti siirtyi Tammisaareen EIF:n paitaan kaudeksi 2020 ja Ykkösessä otteluita kertyi vyölle 15 sekä Suomen Cupissa 5 kappaletta. Fillion oli maalilla molemmissa EIF:n otteluissa AC Oulua vastaan, joten muutto Ouluun ei ole täysi hyppäys tuntemattomaan.

- Alunperin Suomeen tulossa suunnitelmana oli pelata menestyksekäs kausi Tammisaaressa ja siirtyä sitten eteenpäin suurempaan seuraan. Heti kun kuulin AC Oulun kiinnostuksesta, olin todella innoissani ja päätin siirtää muut vaihtoehdot syrjään. Olen iloinen, että pääsimme yhteisymmärrykseen sopimuksesta.

- Minulla oli hyvät keskustelut Jyrki Aholan kanssa ja koin, että hän ja muu valmennusryhmä todella haluavat auttaa minua urallani eteenpäin seuraavalle tasolle. Myös kaupungilla ja seuran kannatuspohjalla oli tärkeä merkitys päätöksessäni, sillä varmasti kaikki viime kaudella Ykköstä seuranneet ovat samaa mieltä siitä, että AC Oululla oli peleissä kaikkein uskollisimmat kannattajat, taustoittaa Fillion siirtoaan.

Fillion tulee muodostamaan Juhani Pennasen kanssa tasavahvan ja erittäin motivoituneen AC Oulun maalivahtikaksikon. Päävalmentaja Aholan ja valmennusryhmän päätettäväksi jää miten peliaika jakautuu tulevalla kaudella.

- Pohjois-Amerikasta tulee henkisesti vahvoja, hyviä maalivahdin ominaisuuksia omaavia maalivahteja. Näkemämme lisäksi tekemämme taustatyö vahvistaa nämä asiat.

- Fillion täydentää loistavasti maalivahtiosastoamme ja taistelee pelipaikasta yhdessä vahvan nousukauden pelanneen Juhani Pennasen kanssa. Odotan kovasti päästä tekemään töitä maalivahtiemme kanssa, kertoo AC Oulun maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen.

Lisää uutisia