AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.47 // 29.11.2020

"Tärkeä jatkosopimus" - Niklas Jokelainen jatkaa AC Oulussa

"Tärkeä jatkosopimus" - Niklas Jokelainen jatkaa AC Oulussa

Niklas Jokelaisella on tärkeä rooli AC Oulussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Seuran hyökkäyspään avainpelaaja Niklas Jokelainen on tehnyt AC Oulun kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimus sisältää option kaudesta 2022.

Tervarit-junioreiden kasvatti Jokelaisen ensiesiintyminen AC Oulun virallisessa ottelussa tapahtui jo kaudella 2015 vain 15-vuotiaana. Vuotta myöhemmin superlupaus jatkoi Oulusta matkaansa Brittein saarille Stoke Cityn akatemiaan, jonka jälkeen hän pelasi pari kautta Veikkausliigaa Ilveksen ja RoPS:in riveissä. Viime kaudella aika oli sitten kypsä paluulle AC Oulun pelipaitaan hakemaan isompaa roolia Jyrki Aholan alaisuudessa.

20-vuotias Jokelainen väläytteli osaamistaan jo Suomen Cupin peleissä, sillä kuudessa pelissä verkko heilui viisi kertaa vastustajan päässä.

Ykkösessä Jokelainen esiintyi kentällä 21 pelissä iskien 5 maalia ja alustaen 6 osumaa. Maalimäärä oli ehkä pieni pettymys miehelle itselleen, mutta nuori hyökkääjä raatoi kovalla työmoraalilla ympäri kenttää ja osoitti arvonsa joukkueelle myös muulla tavalla kuin pelkästään maalisarakkeessa.

Alkukaudesta Jokelainen pelasi lähinnä kärkipelaajan roolissa, mutta Fareed Sadatin siirryttyä kesken kauden AC Oulun riveihin "Niken" pelipaikka laski hieman alemmas ja näin palaset loksahtivat paikoilleen hyökkäyspäässä matkalla kohti Veikkausliigaa.

- Viimeisen vuoden aikana Nikke on varmaankin kehittynein pelaaja kokonaisvaltaisesti joka osa-alueella ja siksi oli merkityksellistä, että hän teki hyvissä ajoin jatkosopimuksen meidän kanssamme. Kaikkea hänen hyvyyttään ei lasketa maaleissa. Tärkeä jatkosopimus ja nuorena pelaajana kehitystä tapahtuu jatkuvasti, kommentoi tyytyväinen päävalmentaja Jyrki Ahola uusinta jatkosopimusta.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen on samoilla linjoilla "Jykän" kanssa.

- Puheet Oulun Firminosta eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Menneellä kaudella nähty kova työmoraali joukkueen puolustuspelaamisen suhteen osoitti sen, että individualistista on kehittynyt kokonaisvaltainen hyökkäyspään pelaaja, joka osaa pelata joukkueen eteen monipuolisesti, vahvuuksiaan hyväksi käyttäen.

- Sama työmoraali jatkossa ja pikkuisen nopeammin turhautumisista irti, niin tämä vasta 20-vuotias peluri tulee kehittymään jatkossakin hyvää vauhtia, Heikkinen sanoo.

Lisää uutisia