AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.47 // 28.11.2020

​"Veikkausliiga kiinnostaa eri tavalla" – KTP:ssa mennään silti tarkan euron politiikalla

​"Veikkausliiga kiinnostaa eri tavalla" – KTP:ssa mennään silti tarkan euron politiikalla

KTP:ssa ei lähdetä haihattelemaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Paluu Veikkausliigaan merkitsee FC KTP:lle suuria mahdollisuuksia, mutta samalla riskinhallinta pitää olla kunnossa.

Pari vuosikymmentä seurajohdossa toiminut ja sitä ennen pelaajana KTP:ta edustanut Jukka Vilkki on vuosien varrella nähnyt paljon ja osaa asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Nyt KTP hakee parhaillaan toimitusjohtajaa organisaation tueksi.

– Meille on tullut jo hakemuksia toimitusjohtajaksi, liiga kiinnostaa ihan eri tavalla kuin Ykkönen. Mutta toimitusjohtajan pitää kerätä itse vielä lisää rahaa meidän muiden keräämän päälle, koska pitää hänelle palkkakin maksaa. Ei ole varaa hutilaukauksiin, Vilkki sanoo Kymen Sanomissa.

Talouden ohella tulevan toimitusjohtajan tehtäviin kuuluu seuran kehittäminen. Vilkin mukaan KTP:n "työbudjettina" tulevalle liigakaudelle on 1,3 miljoonan euron summa.

Päättynyt poikkeuksellinen kausi sujui taloudellisesti kohtuullisesti jo keväällä tehtyjen kovien päätösten myötä.

– Epävarmuutta on aika lailla. Pelaaja-asioissa pitää onnistua yhtä hyvin kuin tänä vuonna. Pelaajista ei tule yhdessä yössä parempia, mutta kuinka paljon kalliimpia heistä tulee?

- Liigalta tulee ihan selvää rahaa ja kiinnostavuutemme nousee yhteistyökumppanien silmissä, mutta ei tämä helppoa tule olemaan, Vilkki sanoo.

Seuran omistamisesta kiinnostuneita miljonäärimesenaatteja ei ole Vilkin uran aikana tullut oven taakse.

– Mutta hallitukseen otetaan aina hyviä uusia henkilöitä. Meillä on ollut hyvä ryhmä kasassa, ja heidän kanssaan on ollut kiva tehdä töitä hyvinä ja välillä huonoinakin aikoina.

Lähde: Kymen Sanomat
Lisää uutisia