AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.47 // 26.11.2020

Tuttu maalivahti palaa KuPS-paitaan - Johannes Kreidl sopimukseen

Tuttu maalivahti palaa KuPS-paitaan - Johannes Kreidl sopimukseen

Johannes Kreidl KuPS-maalilla kaudella 2016. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura vahvistaa joukkuettaan. Tuttu itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl liittyy KuPS-miehistöön 2+1-vuotisella pelaajasopimuksella.

24-vuotias Kreidl on pelannut viimeiset kaksi kautta Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla SV Riedissä. Riedin tolppien välissä "Johnny" torjui kahden kauden aikana 24 nollapeliä 2. Ligan otteluissa ja oli osaltaan suuressa roolissa, kun riediläiset nousivat viime kauden päätteeksi Itävallan Bundesliigaan.

Kuopiolaiselle jalkapalloväelle Kreidl on tuttu mies. Hän pelasi KuPS:ssa kaudella 2016 – silloin lainasopimuksella saksalaisesta Hamburger Sport-Vereinista. 24 Veikkausliigaottelussa 194 senttinen itävaltalainen torjui 10 nollapeliä.

Vasta parhaita pelivuosiaan lähestyvä maalivahti on edustanut Itävaltaa kolmessa U21-maajoukkueen ottelussa. Kerran Espanjaa ja kahdesti Tsekkejä vastaan. Nuorisomaaotteluita Kreidlilla on kaikista ikäluokista yhteensä kahdeksan.

Itävaltalaisvahdille jäi ensimmäisestä Kuopion visiitistään lämpimät muistot. Kreidl on omien sanojensa mukaan kehittynyt Keski-Euroopassa vietettyjen vuosien aikana paljon:

- Olen todella iloinen päästessäni takaisin Kuopioon ja KuPS:aan. Odotan jo kovasti, että pääsen pelaamaan tutun kotiyleisön eteen. Kun olin viimeksi KuPS:ssa, olin nuori 20-vuotias maalivahti. Viimeisten neljän vuoden aikana olen oppinut ja kehittynyt paljon. Nyt olen kokonaisvaltaisesti parempi ja tottakai myös kokeneempi maalivahti, Kreidl kertoo.

Kuopion vuoden jälkeen Kreidl pelasi HSV:n ja FC Nürnbergin reservijoukkueissa ennen siirtymistään SV Riediin kaudelle 2018-19. Kuopion Palloseuran paidassa Kreidlillä on selvät tavoitteet:

- Teen kaikkeni auttaakseni joukkuetta menestymään. Haluan helpottaa joukkueen puolustuspelaamista ja sen organisoimista. Ennenkaikkea haluan voittaa KuPS:ssa Suomen mestaruuden, Kreidl päättää.

Lisää uutisia