AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.47 // 26.11.2020

​IFK Mariehamn -luotsi Syberyjski kaudesta: "Löysimme haluamamme suunnan, mutta sitten hiipui"

​IFK Mariehamn -luotsi Syberyjski kaudesta: "Löysimme haluamamme suunnan, mutta sitten hiipui"

Lukas Syberyjski kertasi kautta 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn järjesti keskiviikkona tapaamisen faneille ja muille sidosryhmille. Päävalmentaja Lukas Syberyjski kertasi mennyttä kautta.

Hiukan nihkeän alun jälkeen IFK pääsi hyvään nousukiitoon, kunnes kone alkoi yskiä syyskuussa ja edessä oli pitkä tappioputki, joka saatiin poikki vasta viime hetkillä ja Veikkausliigapaikka säilyi karsinnoitta.

- Löysimme haluamamme suunnan heinäkuussa ja elokuun lopulla olimme lähimpänä sitä mitä tavoittelimme. Sen jälkeen kuitenkin hiipui. Toki teimme pienen comebackin, mutta ei samanlaista kuin aiemmin, Syberyjski kertasi kautta.

- Voimat hyökkäyssuuntaan katosivat.

Voitoton putki alkoi luonnollisesti vaikuttamaan tekemiseen.

- Se koskee tietysti niin kaikkia pelaajia kuin meitä valmentajiakin ja luonnollisesti sitä alkaa etsimään syitä asialle. Kesti ehkä hiukan liian kauan ennen kuin sitä itse katsoi peliin, Syberyjski myöntää.

Kautta on luonnollisesti analysoitu ja syksyn alamäkeen löydetty monia syitä koronasta kapteeni Robin Buwaldan loukkaantumiseen, maajoukkuekutsuihin ja rutiineihin tehtyihin muutoksiin asti. Syberyjski muistuttaa samalla, että takana on alusta saakka täysin poikkeuksellinen kausi.

- Ei tätä vuotta voi verrata yhteenkään toiseen.

Lisää uutisia