AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.46 // 18.11.2020

Ilves kertoi jatkosopimuksesta: "Kova pelaamisen nälkä jäi päälle"

Ilves kertoi jatkosopimuksesta: "Kova pelaamisen nälkä jäi päälle"

Miska Rautiola jatkaa Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Miska Rautiola, 22, on allekirjoittanut kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen Ilveksen kanssa. Ilveksen verkkosivujen mukaan puolustajan sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2022.

- Huikean hyvä fiilis sopimuksesta! Tämän eteen on monta vuotta tehty töitä. Olen koko ajan kyllä luottanut omiin kykyihin, mutta silti aina välillä on meinannut usko loppua. Iso kiitos Ilves/2 valmentajille Joni Lehtoselle ja Topi Prihalle. Tämä kausi oikeastaan oli minulle se vuosi, minkä päätteeksi nousu edustusjoukkueeseen pitikin tapahtua, Rautiola kertoo Ilveksen sivuilla.

Ennen tätä kautta koko uransa Ilveksessä pelannut Rautiola on totuttu näkemään keskikentällä, mutta keväällä Ilves/2:sen valmennus istutti miehen uudelle pelipaikalle keskuspuolustajaksi.

- Aivan kauden alussa, kun meillä oli harjoituspeli edustusta vastaan, Joni siirsi minut keskikentältä toppariksi. Itse kyllä silloin ajattelin, että noinkohan se paikka minulle sopii, mutta lopputulos oli kyllä hyvä, Rautiola kertoo taustaa oman roolin vaihtumiselle.

Rautiolan vakuuttavat otteet keskuspuolustajana Ilves/2:sen riveissä nostivat hänet edustusjoukkueen rinkiin. Hän teki upean debyytin Veikkausliigassa vierasottelussa FC Hakaa vastaan syyskuun alussa. Tuon ottelun jälkeen "Mise" kuului joukkueen runkopelaajiin esiintyen yhteensä kymmenessä Veikkausliigaottelussa.

- Oli hienoa päästä pelaamaan Veikkausliigan pelejä. Kyllähän pelaajat ovat voimakkaampia ja nopeampia kuin Kakkosessa, mutta ei sitä eroa niin hirveästi topparin paikalla lopulta huomannutkaan. Kova pelaamisen nälkä jäi päälle, kun jatkosarjaa ei pelattukaan. Joukkue oli hyvässä vedossa ja oma pelaaminen maistui hyvältä.

Tulevan kauden henkilökohtaiset tavoitteetkin ovat jo selvillä.

- Ensi kaudelle täytyy fysiikkaa, varsinkin nopeutta, kehittää lisää. Tavoitteena on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, murtautua aloituskokoonpanoon.

Lisää uutisia