vko.46 // 18.11.2020

Huuhkajien taistelu ei riittänyt Walesissa

Nikolai Alho pelasi koko pelin. (Kuva: Juha Tamminen)

UEFA Nations League päättyi Huuhkajien osalta 1-3 (0-1)-tappioon Walesille. Suomi joutui pelaamaan suurimman osan ottelusta alivoimalla, kun Jere Uronen sai punaisen kortin 12. minuutilla.

Uroselle näytettiin punaista korttia, kun Harry Wilson oli karkaamassa läpiajoon ja Uronen rikkoi häntä alimpana miehenä. Ulosajon jälkeen Suomelle avautui erinomainen mahdollisuus mennä ottelussa johtoon, kun HJK:n Daniel O'Shaughnessy pääsi kulmapotkutilanteesta vapaasti ohjaamaan, mutta hänen yrityksensä epäonnistui ja Walesin maali varjeltui. Walesin avausmaali nähtiin 29. minuutilla, kun Gareth Bale vapautti Wilsonin ja hän laukoi pallon varmasti maaliin.

Wales tuplasi johtonsa heti toisen puoliajan alussa Daniel Jamesin komealla laukauksella. Suomi ei kuitenkaan lannistunut ja kavensi 62. minuutilla. Robin Lod löysi Teemu Pukin, joka viimeisteli varmasti Suomen maalin. Nicholas Hämäläisellä ja Joona Toiviolla oli hyvät paikat vielä tasoittaa, mutta Kieffer Moore puski Walesin kolmannen maalin seitsemän minuuttia ennen loppua. Pukki oli vielä lähellä tehdä illan toisen osumansa, mutta tällä kertaa hänen kutinsa kilpistyi tolppaan.

Wales voitti näin lohkon ja nousee A-ryhmään. Suomi sijoittui lohkossa toiseksi.