AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.46 // 18.11.2020

Henrik Moisanderille jatkoa FC Interissä

Henrik Moisanderille jatkoa FC Interissä

Jatkoa Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut seuran verkkosivujen mukaan jatkosopimuksen maalivahti Henrik Moisanderin kanssa. Uuden yksivuotisen jatkosopimuksen tehneelle 35-vuotiaalle Moisanderille kausi 2021 on jo kuudes Interin paidassa.

Veikkausliigassa jo 12 vuotta sitten debytoinut Moisander kuuluu nykyisistä liigavahdeista kokeneimpiin 214 pelatulla ottelullaan. Kausilla 2012 ja 2014 hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Tilastojen valossa päättynyt kausi ei tosin jäänyt näitä kausia kehnommaksi, sillä Moisander piti maalinsa puhtaana 9 kertaa 17 ottelussa ja päästi koko kaudella vain 11 maalia.

– Oli ainakin Inter-urani paras kausi ja ehkä se tasaisuus yhdisti näihin kausiin, jolloin minut valittiin liigan parhaaksi. Näissä tilastoissa täytyy kuitenkin muistaa, että puolustaminen on kokonaisuus. Jos joukkueen puolustus toimii, ei tarvitse tehdä montaa huippupelastusta nollapeliin, Moisander kertoo päättyneestä kaudesta Interin verkkosivuilla.

Päättyneellä kaudella Interin puolustus oli 17 päästetyllä maalilla sarjan pitävin yhdessä HJK:n ja Hongan kanssa. Tiivis puolustus oli myös osatekijänä pitkän mitalittoman putken jälkeen Interin toiseen peräkkäiseen kakkossijaan Veikkausliigassa. Moisanderin mukaan joukkueen kyky taistella kärkisijoista ja sitä kautta korkealla pysynyt motivaatio olivat tärkeimmät syyt jatkosopimuksen tekemiseen.

– Ennen kaikkea se, että pelihaluja vielä löytyy. Toinen hopea peräkkäin on näyttänyt meidän olevan oikealla tiellä. Sama runko ja sama valmennus luo edellytykset sille, että myös ensi kaudella on näin, turkulaismaalivahti perustelee.

Lisää uutisia