AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.45 // 14.11.2020

KTP nousi Veikkausliigaan

KTP nousi Veikkausliigaan

KTP veti pidemmän korren liigakarsinnoissa. (Kuva: Tiina Pirilä)

FC KTP tekee paluun Veikkausliigaan voitettuaan liigakarsinnat TPS:aa vastaan. Turussa pelattu toinen osaottelu päättyi 1-1 ja kotkalaiset voittivat liigakarsinnat vierasmaalisäännön turvin. Ensimmäinen osaottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Jos oli ensimmäisessä osaottelussa maalipaikat kortilla, niin toinen ottelu alkoi räväkästi, kun ensimmäisen vartin sisällä molemmilla joukkueilla oli erinomaiset paikat mennä johtoon. Jo seitsemännellä minuutilla KTP:n Mika pääsi puskemaan TPS:n maalin edestä, mutta Jere Koponen torjui. Vartin kohdalla Asier Arranzin vapaapotku kolisutti TPS-maalin ylärimaa. Heti perään toisessa päässä Joakim Latoselle avautui erinomainen paikka, mutta KTP-puolustus ehti häiritsemään eikä Latonen saanut kunnon laukausta aikaiseksi.

Peli aaltoili kokonaisuudessaan päästä päähän, vaikka pallollinen hallinta oli pääosin TPS:llä. Ottelun avausmaali nähtiin 58. minuutilla, kun Niklas Pyyhtiän tarkka keskitys löysi Albijon Muzacin, joka laukoi suoraan ilmasta TPS:n johtomaalin. KTP haki tasoitus- ja vierasmaalia onnistuen siinä seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Vaihdosta kentälle tullut KTP-kapteeni David Ramadingaye rakenteli keskustassa syöttäen laitaan Matias Paavolalle, jonka keskitys löysi niin ikään vaihdosta tulleen Antti Mäkijärven pään ja hänen puskunsa upposi yläkulmaan. TPS ei saanut enää lisämaalia tehtyä ja näin KTP nousi ensi kaudeksi Veikkausliigaan vierasmaalisäännön turvin.

FC KTP nähtiin Veikkausliigassa edellisen kerran vuonna 2015. TPS:n kohtaloksi tuli pudota ensi kaudeksi Ykköseen. Samalla TPS-legendat Sami Rähmönen ja Mika Ääritalo jättivät hyvästit pelikentille.

Lisää uutisia