AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.45 // 14.11.2020

Almen jatkaa Ilveksessä - "Tarjouksia tuli muualtakin, mutta miksi vaihtaa pois"

Almen jatkaa Ilveksessä - "Tarjouksia tuli muualtakin, mutta miksi vaihtaa pois"

Mikael Almen viihtyy Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvan kauden pelannut 20-vuotias puolustaja Mikael Almen ja Ilves ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen, joka kattaa kaudet 2021 ja 2022.

D-juniori-ikäisenä Ilvekseen siirtynyt "Miksu" pelasi päättyneellä kaudella 19 Veikkausliigaottelua, onnistuen niissä myös kahdesti maalinteossa. Yhteensä hän on pelannut Ilveksen riveissä 30 Veikkausliigaottelua. Tänä vuonna hän nousi hyvien otteidensa myötä myös Suomen U21-maajoukkueeseen. Aiemmin Miksu on edustanut Suomea U19- ja U18-maajoukkueissa.

Almen iloitsee uudesta sopimuksestaan.

- Ainahan jatkosopimuksen saaminen on hieno juttu, mutta varsinkin, kun sen saa omaan kasvattajaseuraan, niin se tuntuu erityisen hyvältä. Tarjouksia tuli muualtakin, mutta homma on toiminut Ilveksessä niin hyvin, että miksi vaihtaa pois, Almen miettii.

- Vuosi sitten loukkaantumisen jäljiltä jämähdin Kakkoseen pelaamaan ja vuosi sitten marraskuussa asetin tavoitteeksi vallata itselleni paikan avauksesta. Siinä suhteessa tavoitteet toteutuivat. Lisäksi takaraivossa on koko ajan ollut tavoitteena päästä U21-maajoukkueen mukaan ja sekin toteutui. Nytkin olemme juuri lähdössä Maltalle viimeiseen karsintaotteluun.

Päättyneeseen kauteen Almen on myös itse tyytyväinen ja tähtäinen on tiukasti jo kaudessa 2021.

- Omalta kohdalta kehityin kauden aikana kokonaisvaltaisesti ja pelasin paljon aiempaa tasaisemmin. Kiva oli myös onnistua kahdesti maalinteossa. Varsinkin ensimmäinen maalini maistui erityisen makealta. Harmittaa vaan, kun loppusarjaa ei pelattu. Meillä olisi ollut pelkästään voitettavaa ja oltiinkin hyvässä iskussa.

- Tulevalle kaudelle tavoitteena on tietysti joukkueena päästä mitaleille ja napata europaikka. Se on meidän joukkueelle aivan realistinen tavoite. Henkilökohtaisella puolella tavoitteena on tulla enemmän johtavaksi pelaajaksi.

Lisää uutisia